KSÜ’de elektronik ürün senedi piyasası semineri düzenlendi

KSÜ’de elektronik ürün senedi piyasası semineri düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde Online Ürün İhtisas Borsası ve Elektronik Ürün Senedi Piyasası Semineri Düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü tarafından düzenlenen ‘Ekonomik Söyleşiler’ programında Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Elektronik Ürün Piyasası Piyasalar Birimi temsilcileri tarafından ‘Türkiye Ürün İhtisas Borsası ve Elektronik Ürün Senedi Piyasası’ konulu seminer verildi.

Seminerde, tarım ürünlerinde lisanslı depoculuğun gelişimi, tarladan lisanslı depoya tarımsal ürünün serüveni, Elektronik Ürün Senedi (ELÜS), ürün borsacılığı ve TÜRİB ELÜS piyasası işleyişi, ELÜS piyasası veri kaynakları ve ELÜS işlem sisteminin uygulamalarına yönelik teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Seminere TÜRİB Genel Müdür Yardımcısı Necla Küçükçolak, TÜRİB temsilcileri, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Seminere toplam 85 öğrenci ve öğretim üyesinin katılım sağladığını belirten Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cuma Akbay, TÜRİB temsilcilerine ve programın gerçekleştirilmesinde katkıda bulunan Avrasya Tarım Ekonomistleri Derneğine teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.