KSÜ Öğrencilerinden Gazze Nöbeti: "Yaşasın Küresel İntifada” 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve Filistin'e destek vermek amacıyla kampüste nöbet eylemine başladı. 

"Gazze için Kampüsler ayağa, yaşasın küresel intifada" mottosuyla düzenlenen eylem, üniversite kütüphane önünde başladı ve 14 gün sürecek. 

Farklı öğrenci topluluklarının iş birliğiyle gerçekleştirilen nöbet eyleminde her gün farklı bir öğrenci topluluğu nöbet tutacak ve Gazze'deki zulme dikkat çekecek. Ayrıca kütüphane içerisinde Gazze'deki katliamı anlatan bir sergi de açıldı. 

Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu tarafından başlatılan nöbetin ilk gününde basın açıklamasını yapan Edanur Yokuş, "Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi öğrencileri olarak ayağa kalkan tüm kampüsleri ve Gazze'yi desteklemek için üniversitemizde nöbet tutmaya karar verdik. Bu nöbeti İnsan Hakları ve Özgür Gençlik topluluğunun öncülüğünde Yeniler, Akademi İlahiyat, Bir Gençlik, Orta Doğu toplulukları olarak 21. Yüzyıl da, Dünyanın göbeğinde yaşanan insani katliamı lanetlemek için yapıyoruz" dedi. 

Basın açıklamasının ardından nöbetin ilk gününde sergi gezildi ve dualar yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.