KSÜ İlahiyat Fakültesinden ‘Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’ konferansı

KSÜ İlahiyat Fakültesinden ‘Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’ konferansı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’ Konulu Konferans Düzenlendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından ‘Akademi-Öğrenci Buluşmaları’ kapsamında ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’  konulu çevrimiçi konferans düzenlendi.

Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen ve İlahiyat Fakültesi youtube kanalından canlı yayınlanan konferansa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan, üniversite üst yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katılırken, konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, düşüncelerini ve eserlerini anlayabilmek için, O’nun yaşadığı dönemin koşullarını bilmek gerektiğini ifade eden Rektör Can, “Mehmet Akif Ersoy yaşadığı çağın ve toplumun gereklerini yerine getiren sorumluluk abidesi bir insandır. Milli Mücadele yıllarında köşesine çekilen veya sefahate dalan değil ‘Safahat’ gibi güçlü bir eserle toplumu, derdini, dertleri anlatan milli şairimizdir. Sanat: sanat için mi? toplum için mi? tartışmasından çok hem muhteşem sanat eserleri ortaya koyan hem de eserlerinde toplumu öne çıkaran bir sanatkar olarak, yaşanılan dönem mücadele gerektirdiği için de yılmaz bir mücadele adamı olmuştur.” diye konuştu.

Mehmet Akif’in ilim, medeniyet, gençlik ve fazileti eserlerinde öne çıkardığını belirten Rektör Can, “O, ilmin, sanatın ve medeniyetin yılmaz savunucusu fakat ilmin ve sanatın emperyalist amaçlar için kullanılmasına; medeniyetin çirkin emeller uğruna adeta ‘maske’ haline getirilmesine karşıdır.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy’un, toplumu bir bütün olarak gören, genç neslin yetişmesi için emek harcayan bir idealist ve aksiyon insanı olduğunun altını çizen Rektör Can, “O’nun başarısının altında azmi, inancı, ilmi, davası, çok yönlülüğü, kararlılığı, milletini sevmesi, milletinin dilini ve dinini öncelemesi ve milletin-toplumun birlik ve beraberliği için aksiyoncu yönü yatmaktadır. Biz, bilinçli bir toplum için, birlik ve beraberlik ruhunu yansıtan şiirlerinin çok okunması ve sosyal analizinin yapılması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan da kısa bir selamlama konuşması yaparak konferansa katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüsnü Ezber Bodur, ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 100. Yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Dini-Sosyolojik Bakış’  başlıklı konferans sunumunu gerçekleştirdi.

İstiklal Marşı’nın milletimizin ruhunu yansıttığına dikkat çeken Prof. Dr. Bodur, İstiklal Marşı’nın baştan sona içeriğinin dini değerlerle yüklü olduğunu belirterek, İstiklal Marşı’nın dini değerleri söz kalıpları ve şiir diliyle gelecek nesillere aktardığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.