KSÜ Hastanesi  “Bebek Dostu Hastane” ünvanını Aldı

KSÜ Hastanesi  “Bebek Dostu Hastane” ünvanını Aldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Ulusal Değerlendirme ekip üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi” olarak 2 ödül birden aldı.

Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte, “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Program kapsamında, İl Sağlık Müdürlükleri ve doğum hizmeti veren hastanelerde görevli ve eğitim almış sağlık personellerinden oluşturulan ekipler, aldıkları eğitim doğrultusunda hastane uygulamalarını geliştirmekte ve bu uygulamalar Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından yerinde değerlendirilerek Anne Sütü Üst Komitesi'ne sunulmaktadır.

Komitenin değerlendirmesi sonucunda, başarılı uygulamalar yapan hastaneler “Bebek Dostu Hastane” unvanını, uygulamalarını il geneline yaygınlaştıran ve çeşitli faaliyetler ile zenginleştiren iller ise “Bebek Dostu İl” ve “Altın Bebek Dostu İl” unvanını almakta ve plaket ile ödüllendirilmektedir. Ayrıca programın yürütülmesi ve uygulanması konusunda güncel bilgiler ile öneriler geliştirilmektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğü, Bebek Dostu Komitesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanını almaya hak kazanan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Teşekkür Belgesi ile ödüllendirildi.

Bebek dostu yeni doğan yoğun bakım unvanı

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlen törende, KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Neslihan Kurtul, Yenidoğan Yoğun Bakım Kliniği ve Tıp Fakültesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Yurttutan, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Feray Onuş, Kadın Doğum Servis Sorumlusu Hemşire Kiraz Kaya, Doğumhane Sorumlusu Ebe Şule Okur, Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Murat Sarı ve Bölüm Hemşirelerine teşekkür belgesi İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz tarafından takdim edildi.

KSÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi, ilk “Bebek Dostu Yeni Doğan Yoğun Bakım” unvanını aldığı törende ayrıca daha önce unvanı tekrar değerlendirmeleri sonucunda başarılı bulunmalarından dolayı “Bebek Dostu” unvanlarını koruyarak teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

SUAH Başhekimi Prof. Dr. Sefa Resim, Ulusal Değerlendirme ekip üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda; “Bebek Dostu YeniDoğan yoğun bakım ünvanı” ile ödüllendirilmesinde emeği geçen tüm ekibi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.