KSÜ Bahar Şenliği, Baharın Coşkusunu Kampüse Taşıdı

KSÜ Bahar Şenliği, Baharın Coşkusunu Kampüse Taşıdı

24-26 Mayıs 2022 tarihlerinde 3 gün boyunca birçok etkinliğin yer aldığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Bahar Şenliği açılış programıyla başladı.

Şenlik programı KSÜ Avşar Yerleşkesi nizamiyesinden etkinliklerin gerçekleştirileceği Eğitim Fakültesi önündeki alana bisikletli bayrak yürüyüşü ile başladı.

KSÜ Bahar Şenliği açılış programına Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, KSÜ Rektör Yardımcıları, il protokolü üyeleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

KSÜ Bahar Şenliğinin açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu yaptı. Rektör Can başta olmak üzere şenliklerin düzenlenmesine katkı sağlayan herkese teşekkür eden Vali yardımcısı Gençoğlu, öğrencilere final sınavlarında başarılar diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ise iki yıllık zorunlu aranın ardından bahar şenliklerinde yeniden öğrencilerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, KSÜ Bahar Şenliğine katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

“Bahar şenliklerinde öğrencilerimizle bir arada olmayı özledik.” diyen Rektör Can, bütün yıla yaydıkları bilim, sanat, kültür ve spor etkinliklerini önümüzdeki günlerde de gerçekleştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

“3 gün sürecek ve birçok farklı aktiviteyle öğrencilerimizi buluşturduğumuz bahar şenliğimizle, yoğun ve yorucu eğitim ve etkinlik dönemini taçlandırıyoruz. Bütün faaliyet planlamalarımızda sizlerden, öğrencilerimizden gelen talepleri dikkate alıyoruz. Öğrenci merkezli bir yönetim anlayışıyla sizlerin bireysel ve sosyal gelişiminize katkı sağlayacak etkinliklere imza atıyoruz.” diyen Rektör Can,  bahar şenliklerindeki coşku ve motivasyonun final sınavlarına da olumlu yansımasını beklediklerini söyledi.

KSÜ Bahar Şenliği Düzenleme Komisyonu adına konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Pak ise şenliklerde görev alan ve katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

21.jpeg

Mehteran ve Halk Oyunları Gösterileri Büyük Beğeni Topladı

KSÜ Bahar Şenliği açılış konuşmalarının ardından, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahraman Mehter Takımının mehteran gösterisiyle devam etti.

Seslendirdikleri marşlarla katılımcılara coşkulu anlar yaşatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kahraman Mehter Takımının mehteran gösterisinin ardından, KSÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ayça Çetiner yönetimindeki Gösteri Sanatlar Öğrenci Topluluğu tarafından Türk halk oyunları gösterisi sunuldu.

Halk oyunları ekibinin coşkulu halayına öğrenciler ve katılımcılarda eşlik ederken, kültür ve folklorumuzun önemli öğelerinden olan yöresel halk oyunları hep birlikte icra edildi.

KSÜ Öğrenci Toplulukları Şenlik Alanında Kurdukları Stantlarda Tanıtımlarını Gerçekleştirdi

KSÜ Bahar Şenliği kapsamında üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları şenlik alanında oluşturulan tanıtım stantlarında topluluklarının amaç ve faaliyetlerine yönelik bilgilendirmelerde bulundular.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve protokol üyeleri de öğrenci topluluklarının stantlarını gezerek, topluluk üyelerinden yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi aldılar.

KSÜ’de 70 öğrenci topluluğunun aktif olarak faaliyet gösterdiğini belirten Rektör Can, öğrencilerin akademik başarılarını üst seviyelere taşırken, onların liderlik, özgüven ve girişimcilik gibi becerilerine katkı sağlayacak topluluk faaliyetleri içerisinde yer almalarını teşvik ettiklerini ve desteklediklerini söyledi.

6.jpeg

KSÜ’de Eğitim Gören Uluslararası Öğrenciler Kültür ve Yemeklerini Tanıttı

24-26 Mayıs 2022 tarihlerinde 3 gün boyunca birçok etkinliği barındıran Bahar Şenliği kapsamında KSÜ’de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, giyim, dans ve yemek kültürlerini tanıttılar.

Yöresel şarkıları ve danslarını yöresel kıyafetleriyle sergileyen yabancı uyruklu öğrencilerin gösterileri katılımcıların büyük beğenisini toplarken, farklı kültürleri buluşturan KSÜ Bahar Şenliği alanında kurulan stantlarda farklı ülkelerin yemek kültürleri de tanıtıldı.

Protokol üyeleri ile birlikte öğrencilerin hazırladığı yöresel yemekleri tadan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitemizde eğitim gören 54 farklı ülkeden 2 bin 500 öğrencinin en iyi koşullarda eğitim almaları, kültürümüzü tanımaları ve kendi kültürlerini tanıtmaları için her türlü imkânı sağladıklarını, ülkelerinden ve ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilerimizin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

Bahar Şenliğinde Türk Edebiyatının Önemli İsimleri Anıldı

KSÜ Bahar Şenliği kapsamında Türk edebiyat dünyasının önemli isimleri için anma programları gerçekleştirildi.

Şenliğin ilk gününde geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Sezai Karakoç için anma programı gerçekleştirilirken, şenliğin ikinci gününde Necip Fazıl Kısakürek ve şenliğin son gününde ise Azerbaycanlı büyük şair Bahtiyar Vahapzade için anma programı gerçekleştirildi.

Anma programları kapsamında şiir ve edebiyat dünyamızın 3 büyük isminin şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi.

30.jpeg

Konser ve Müzik Programları İptal Edildi: KSÜ Şehitlerimizi Rahmetle Andı

Irak’ın Kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe Kilit operasyonu sırasında yaşanan çatışmada 5 askerimizin şehadeti tüm yurtta derin bir üzüntüyle karşılanırken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 24-26 Mayıs 2022 tarihleri arasında planlanan Bahar Şenliğinin içerisinde yer alan konser ve müzik programları iptal edildi.

Kahraman askerlerimizin şehadetini büyük bir teessürle öğrendiklerini belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve milletimize başsağlığı diledi.

Bahar Şenliği kapsamında şehitlerimiz için anma programı gerçekleştirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.