KPSS Şartsız ve KPSS 60 Sözleşmeli Yeni Memur Alımı Bugün Başladı

KPSS Şartsız ve KPSS 60 Sözleşmeli Yeni Memur Alımı Bugün Başladı

Yükseköğretim Kurulu YÖK bünyesinde sözleşmeli statüde olmak üzere kamu personeli alımları yapılacak. Farklı ünvanlarda memur alımına başvurular bugün başladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından farklı ünvanlarda olmak üzere 4/B yeni kamu memur alımı başvuruları bugün açıklandı. Sözleşmeli çözümleyici, programcı ve bilişim uzmanı alımı gerçekleştirilecektir. Detaylar ve tüm süreç bu haberimizde.

Kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak, Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, erteletmiş veya askerlik hizmetinden muaf olmak gerekiyor. Çözümleyici ve programlayıcı kadroları için 2022 KPSS 60 puan şartı var. Diğer kadrolar için KPSS zorunluluğu yok. Değerlendirme aşamasında puanı olmayanlar 70 olarak baz alınacaklardır.

Hangi ünvanlarda personel alımı yapılıyor

Kıdemli Yazılım Mimarı (1 Kişi - Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 4 katına kadar), Kıdemli Bilişim Uzmanı (2 Kişi - Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar), Bilişim Uzmanı (9 Kişi - Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katına kadar), Çözümleyici (2 Kişi), Programcı (2 Kişi) olmak üzere başvurular alınıyor.

Sözleşmeli personel alımı başvuru nitelikleri

Kıdemli Yazılım Mimarı alımı için Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kıdemli Bilişim Uzmanı alımı için Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği mezunu olmak gerekiyor.

Bilişim Uzmanı alımı için Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği, matematik bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Çözümleyici alımı için Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği, matematik bölümlerinden mezun olmak, 2022 KPSS P3 puan türünden en az 60 puana sahip olmak, en az D düzeyinde YDS veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilmiş bu düzeyde yabancı dil belgesine sahip olmak gerekiyor.

Programcı alımı için Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği, matematik bölümlerinden ya da fen, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümlerinden, 2022 KPSS P3 puan türünden en az 60 puana sahip olmak, en az D düzeyinde YDS veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından kabul edilmiş bu düzeyde yabancı dil belgesine sahip olmak gerekiyor.

YÖK memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Yükseköğretim Kurumu YÖK tarafından başvurular gerekli belgelerle birlikte (Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA) adresine 22 Mart - 5 Nisan 2024 tarihleri arasında anılan adreste olacak şekilde şahsen, elden veya posta yoluyla yapılacaktır.

YÖK memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.