KİÜ’DE Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

KİÜ’DE Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) akademik ve idari personeline yönelik deprem eğitimi verilerek, tatbikat gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) uzmanları tarafından verilen eğitimde, deprem anında ve sonrasında uyulması gereken prosedürlere ilişkin teorik bilgiler verildi. AFAD Eğitim Uzmanı Mehmet Arık tarafından verilen eğitimin ardından, deprem alarmı verilerek, teorik bilgilerin uygulamasına geçildi.

Alarmın ardından, üniversite personeli çalışma alanlarında güvenli pozisyon alarak sarsıntının geçmesini bekledi. Daha sonra verilen eğitimler çerçevesinde binayı tahliye eden personel, güvenli alanda toplandı. Senaryoya göre yaralanan bir personel de arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak, binadan çıkartıldı.

Personelde afet farkındalığı oluşturulması ve deprem anında doğru davranış şekillerinin uygulanması için gerçekleştirilen eğitim başarıyla tamamlandı. İçişleri Bakanlığı’nın 2022 yılı Deprem Tatbikatları kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin, il merkezi ve ilçelerde yılsonuna kadar devam edeceği bildirildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.