Kışa Özel Meyveli Dondurma Ürettiler

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Avrupa standartlarında son teknolojik makinelerle dondurma üretimi yapan firmalar, deprem nedeniyle oluşan aradaki açığı kapatmak için kışlık sezonda durmaksızın üretim yapıyor. 

photo-2023-11-28-13-43-27.jpg

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta deprem sonrasında işletmelerini yenileyen, Avrupa standartlarında son teknolojik makinelerle dondurma üretimi yapan firmalar, deprem nedeniyle oluşan aradaki açığı kapatmak için kışlık sezonda durmaksızın üretim yapıyor. 
7.5 dönümlük alan üzerinde 5 dönümü kapalı alan olmak üzere günlük 25 ton dondurma üretimiyle kent ve ülke ekonomisine ekonomik katma değer sağlayan dondurma sektörü; Dubai, Kuveyt, Singapur, Arnavutluk, Makedonya, Irak ve Kıbrıs gibi ülkelere dondurma ihraç ediyorlar. Kentin adeta simgesi olan Maraş dondurması, deprem sonrasında üretime hız verdi.
Dış ülkelerin yanında Türkiye’nin tamamına da dondurma satışı yapan Kahramanmaraş’ta firmalar üretim kapasitelerini artırdı. 
Şeker ve keçi sütüyle yapılan, salebin kıvam veren etkisiyle sakız gibi uzayan Maraş dondurmasının yanı sıra birçok meyve ve garnitürlü dondurmanın da üretildiği kentten Türkiye ve dünyanın birçok noktasına dondurma ihraç ediliyor. 
Fıstıklı, muzlu, çilekli dondurmanın yanı sıra sade dondurmayla da 7/24 üretim yapan sektörde binlerce kişi istihdam edilmiş bulunuyor. 

photo-2023-11-28-13-45-31.jpg
Dondurmanın, tekniğine uygun ve hijyenik şekilde üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, taşınması, depolanması ve piyasaya arz edilmesini sağlamak üzere yeni kriterlerin belirlenmesi Kahramanmaraş'ta üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandı.
Firma Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Çiftçioğlu, “Yüzde yüz keçi sütünden ve Ahir Dağı’ndaki salepten gelmektedir. Yüzde yüz keçi sütü ve salepten oluşan Maraş dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran en büyük özelliktir. Zaten bu yönüyle de Türkiye’nin ve dünyanın en iyi dondurması olarak kendisini ispatlamıştır. Yani dondurmayı Türkiye’nin her bölgesine gönderiyoruz. Dış ülkelere de büyük oranda ihracatımız vardır. Bunlar işte Dubai, Katar, Kuveyt, Singapur ve Irak gibi bölgelere de ihracat yapmaktayız. Dondurmamızın içerisinde keçi sütü, salep ve şeker bulunmaktadır. Bu özelliğiyle de zaten Maraş dondurması ibaresini almıştır. 39 çeşit meyveli dondurmamız var. Meyve de zaten doğal, çilek, muzlu, kakao, mango gibi birçok meyve dondurmaları mevcuttur. Bu sene işletmemizi genişletiyoruz. Kapasiteyi artırıyoruz, bu vesileyle de istihdamı da artırıp ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

photo-2023-11-28-13-45-35.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.