Kırgız çocuklar deprem bölgesine oyuncaklarını gönderdi

Kahramanmaraş’ta Etimesgut Belediyesi yardım merkezinde Kırgızistan’dan oyuncaklar, depremzede çocuklara dağıtıldı.

Etimesgut Belediyesi Türkiye’den 5 bin kilometre uzakta Tanrı Dağları’nın eteklerindeki Kırgızistan’ın Narın şehrine Atatürk Anaokulu ve Kreşi yaptı.
Kreşte eğitim alan çocuklar Türkiye’deki depremi duyunca büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek öğretmenlerine “biz de oyuncaklarımızı depremzede çocuklara göndermek istiyoruz” talebini ilettiler. Kendi oyuncaklarını koliye koyup Türkiye’ye gönderdiler. 
Etimesgut Belediyesi de gelen oyuncaklara yenilerini de ekleyerek Kırgızistanlı çocuklar adına depremzede çocuklara bu oyuncakları hediye etti. 
Belediye yardım merkezi bununla da kalmadı, depremzede çocuklara büyük ve renkli bir Hacivat-Karagöz orta oyunu sergiledi. Oyuncaklar dağıtıldı, yüzler güldü. Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Aliya İzzet Begoviç Millet Bahçesinde düzenlenen etkinliğe yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Kırgızistanlı çocukların kendilerine gönderdiği oyuncaklardan dolayı Kırgız çocuklara ve vesile olan Etimesgut Belediyesine teşekkür eden çocuklar, depremin acılarını unutarak gönüllerince eğlendiler. 
Etimesgut Belediyesi İsmail Şahin, “Etimesgut Belediyesi Türkiye’den tam 5 bin 500 kilometre uzaklıkta Tanrı Dağlarının eteklerinde Kırgızistan’ın Narın şehrine bir okul inşa etti. Açılışını da Belediye başkanımız Enver Demirel yapmıştı. Belediye olarak biz Türk kardeşliğini  pekiştirmek adına yaptığımız bu okulun ardından Türkiye’de yaşanan deprem tüm dünyayı etkilediği gibi Türk dünyasındaki kardeşlerimizi de çok derinden etkiledi. Kırgızistan’da Atatürk okulunda okuyan bu öğrenciler deprem sabahı uyandıklarında ailelerinden aynen şunu istemişler. Biz Türk kardeşlerimize oyuncaklarımızı göndermek istiyoruz demişler. Bu oyuncakları bir koliye doldurarak Türkiye’ye gönderdiler. Biz de şimdi burada 5 bin 500 kilometre uzaklıktaki kardeşimizden gelen oyuncakları depremzede çocuklarımıza hediye ediyoruz. Onların selamlarını buraya iletiyoruz. Bu aslında büyük bir dayanışmadır. 350 milyonluk Türk dünyasının dayanışmasıdır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.