Kınalı keçi 47'nci günde enkazdan sağ çıktı

Kahramanmaraş’ta enkaz çalışmasında kınalı keçi sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesi Akçalı mahallesinde yıkılan 3 katlı binanın enkazı altında kalan keçi, depremin 47'nci gününde sağ çıktı. Tündükozan ailesini sevince boğan keçiye “mucize kınalı” ismi verildi.

Kahramanmaraş merkeze 33 kilometre uzaklıktaki Akçalı Mahallesi'nde Ahmet Hadi Tündükozan'ın eşi, 2 oğlu ve 2 geliniyle yaşadığı 3 katlı bina, 6 Şubat'taki depremlerde yıkıldı. Bu sırada alt kattaki ahırda bulunan keçi de enkaz altında kaldı. Canlarını kurtaran Tündükozan ailesi, keçiyi kurtarmak istedi ama başarılı olamadı. Köyde hayat normala döndürülmeye çalışılıyor. 3 kişinin hayatını kaybettiği mahallede enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, dün, depremin 47'nci gününde öldüğü düşünülen keçi enkazın altından sağ çıktı. İş makinesi operatörü, enkazın üstündeki beton blokları kaldırınca keçi dışarı çıktı.

Sezer Tündükozan, keçiyi sağ görünce hem şaşırdıklarını hem de çok mutlu olduklarını belirtti. Kınalı keçi, ailenin mutluluk kaynağı oldu.

Sezer Tündükozan, “Kepçe operatörünün bloğu kaldırmasıyla beraber keçimiz ayaklandı, o an çok şaşırdık. Heyecanlıydık, keçimizi görünce şaşırdık, o an kepçenin önüne atladık, şaşırdık. Keçiyi almamızla dışarı çıkmamız bir oldu. Seslenmiyordu, titriyordu, sağına soluna bakıyordu. Çok korkmuştu. 47 gün nasıl aç susuz kaldı, Allah’ın bir mucizesi olsa gerek. İnanamadık gözlerimize, hala da çok şaşkınız, çok mutluyuz. Satmayı, kesmeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Şimdi keçimizi babamız hayvancı olduğundan aşısını, bakımını yaptı. İğnesini falan vurdu, sağlık durumu da güzel maşallah. İnsan canından bir farkı yok” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.