Kazaların yüzde 20’sine motosikletler neden oluyor

Kahramanmaraş’ta kazaların yüzde 20’ine neden olan motosiklet sürücülere denetim yapıldı. Denetimlerde 48 motosiklet trafikten men edilirken, kask, ehliyet, abartılı egzoz ve plakasız 351 motosiklet sürücüsüne işlem yapıldı.

İl genelinde trafik kazalarının önlenmesine yönelik araştırma yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, motosiklet sürücülerinin karıştığı kazaların toplam kazalara oranının yüzde 20 olduğunu belirledi.
İl genelinde eş zamanlı yapılan uygulamada polis, boş yollarda, sokak ve caddelerde gürültü yaparak vatandaşı rahatsız eden motosikletlere de müdahale etti. Şehrin önceden belirlenen noktalarında kazalara karşı denetim yapan ekipler, 246 motosiklet ve sürücüsünü kontrol etti, 48’i trafikten men edildi.
Sürücü belgesiz motosiklet kullanan 78 kişiye, yetersiz sürücü belgesi ile motosiklet kullanan 24 kişiye, kask kullanmayan 120 kişiye, kural ihlali yapan 94 motosiklet sürücüsüne, abartılı egzozlu 13 motosiklete, plakasız 16 motosiklete, çekme belgeli, hurda ve çalıntı 4 motosiklet olmak üzere toplam 351 işlem yaptı.
Drone kameralarınca görüntülenen denetimlerde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kontrollerin aralıksız süreceğini belirttiler.

trafik-denetim-13-001.jpeg

trafik-denetim-10-001.jpeg

trafik-denetim-9-001.jpeg

trafik-denetim-12.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.