“Katılım Finans Alanında Kariyer Fırsatları” Paneli Düzenlendi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Ziraat Katılım ve KSÜ iş birliğinde “Katılım Finans Alanında Kariyer Fırsatları” paneli düzenlendi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, il protokolü, KSÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla başladı.
Panelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan "Bundan 45 yıl önce 'benim bir fikrim var, bir projem var, yatırım yapacağım, üretim yapacağım, kaynağım yok, harama da bulaşmak istemiyorum' diyorsanız hiçbir alternatifiniz yoktu. Ama Anadolu insanı bu zorluğa rağmen harama hiç bulaşmadan yine de ayakta kalmayı becerdi. Bu çok büyük bir başarıdır. Daha büyümek istiyorsanız, çok daha iyisini yapabileceğinizi düşünüyorsanız, mecburen dış kaynağa ihtiyacınız var. İşte orada eğer hassasiyetiniz varsa bugünkü haline gelmiş Katılım Finans Sistemi olmadığı için hiçbir şansınız yok. Bu sistem, bu anlamda çok önemli bir yol çizmiş oldu. O yüzden de çok önemsiyoruz. Bunu ne kadar geliştirebilirsek, bu tür hassasiyetleri olan insanların kaynağa ulaşmasını o kadar kolaylaştıracağız. O kaynakların da üretime dönmesini inşallah sağlayacağız." diyerek, sistemin başarıya ulaşması için ciddi anlamda insan kaynağına ihtiyaç olduğunu bu alana iyi eğitilmiş, becerikli, yetkinlikleri yüksek insan kaynağı gerektiğini vurguladı.
Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Öncelikle ‘Katılım Finans Alanında Kariyer Fırsatları’ konulu bu panelin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece finans alanında değil gıdadan giyime kadar birçok alanda insanlar inançlarına göre hayatlarını sürdürmek istiyorlar. 1983 yılında temeli atılan katılım kurumlarının da bu aşamaya gelmesi bizleri son derece memnun ediyor. Kariyer günleri etkinlikleri de bu noktada gençlerimize yol gösterecektir. Farklı meslek gruplarından uzman kişiler o işin avantajlarını ve dezavantajlarını anlatarak gençlerimize fikir verebilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir milleti ayağa kaldıracak kişiler yine o milletin evlatlarıdır. Bu programın hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kıymetli gençlerimize de eğitim ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları için kürsüye gelen Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir de İslam iktisadı çalışmalarının 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren yoğunluk kazandığını anlatarak, şunları söyledi: "İstanbul Finans Merkezi'nde İslami finansın da merkezi olma arzusundayız. Fakat onu gerçekleştirebilmemiz için kaliteli insan kaynağına ihtiyacımız var. Hem sizlerin ilgisi hem de sektördeki oyuncularımızın bu alandaki yapmış olduğu katkı, eğitim, destek ve tanıtım faaliyetleri bu alanda kaliteli insan kaynağının yetişmesine önemli katkılar sunacağını inanıyorum. Nasıl İstanbul dünyanın merkezi, baş şehri olma hüviyetine sahipse inşallah gelecekte İslami finansın da merkezi olma hayaline hep birlikte katkı sunmak için çalışacağımıza inanıyorum."
Panelin açılışında ev sahibi olarak konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Bu gün gerçekleştirdiğimiz bu program, öğrenci ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği, alanlarında uzman kişilerin yer aldığı, öğrencilere dönük genel olarak katılım finans alanının tanıtıldığı ve bu sektöre ilişkin fırsatların aktarıldığı bir panel olacaktır. Katılım finansının toplam sistem içindeki payını hak ettiği yere getirmek hedefi kapsamında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanlığı da kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalar ve projeler gerçekleştirmiştir. Bu gün burada bu projelerden birisi olan katılım finans alanında kariyer fırsatlarını konuşacağız. Katılım finans alanında kariyer fırsatlarını arttırmak için ‘Katılım Genç Gelişim Kariyer Programı’ oluşturulmuştur. ‘Katılım Genç Gelişim Kariyer Programı’ gençlere kariyer fırsatı sunmaktadır. Kurumlar açısından katılım finans alanındaki potansiyel insan kaynağı havuzunu ne kadar genişletebilirsek, kariyer fırsatlarını da o kadar arttırırız. Katılım finans alanında yapılan bu projeleri, bu programları her zaman destekliyor, bu programın üniversitemizde gerçekleştirilmesinden duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Katılım Finans Dairesi Başkanı Dr. Tarık Akın’ın yaptığı “Katılım Finans Alanında Kariyer Fırsatları” başlıklı panele geçildi. Panelde Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir, Ziraat Katılım Strateji Planlama ve İnsan Kaynakları Grup Başkanı Arif Baştuğ, Katılım Sigortacılığı Derneği Genel Sekreteri Dr. Yunus Emre Gürbüz sektör hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Moderatör ve panelistler, konuşmalarının ardından salonda bulunan dinleyicilerin katılım finans alanına ve bu alandaki kariyer olanaklarına yönelik sorularını cevaplandırdı.
Program, Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri Kahveci ve Prof. Dr. Orhan Doğan ile İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın panelistlere hediye takdimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.
Programın ardından Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdikleri görüşmede birbirlerine hediye takdim ettiler.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.