Kamuya Yeni Zabıta Memuru Alımları Yapılacak! Güncel Başvuru İlanı

Kamuya Yeni Zabıta Memuru Alımları Yapılacak! Güncel Başvuru İlanı

Kamu kurumu bünyesinde kadrolu zabıta memuru alımı başvuruları alınacak. Kimler zabıta olabilir? Zabıta olmak için şartlar ve tüm detaylar bu haberimizde.

Kamu personeli kadrolu zabıta memuru olabilmek için güncel ilanı, süreci, şartları bu haberimizde hazırladık. GİH sınıfı kadrolara zabıta alımlarında gerekli tüm detayları hemen bu haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte detaylar.

Kamu personeli alımı başvuru şartları neler?

Adayların başvuru için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan genel koşulları taşıması, T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiğinin olmaması gerekiyor. Ayrıca TCK’da yer alan ilgili suçlardan cezasının da bulunmaması ile kamu haklarından mahrum bulunmaması ve görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmaması şartlar ıvar.

Zabıta olabilmek için nitelikler nelerdir?

Boy olarak adayların erkeklerde en az 167 cm, kadınlarda en az 160 cm boyunda olması, 30 yaşını doldurmamış olmak, en az B ehliyeti sahip olması ve daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmaması gerekiyor. KPSS’den tüm ünvanlar için en az 2022 yılı 65 puan yeterlidir.

Mezuniyet ve kontenjan detayları

23 Zabıta Memuru alımı GİH sınıfı 10. derece kadrolara, 3 Zabıta Memuru GİH sınıfı 10. derece kadrolara, 8 Zabıta Memuru GİH sınıfı 10. derece kadrolara, 2 Zabıta Memuru GİH sınıfı 10. derece kadrolara olacak.

23 kadro için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından mezun olmak, En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Erkek.

3 kadro için Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu lisans programından mezun olmak, En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak Kadın.

8 kadro için Adalet önlisans programından mezun olmak, En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Erkek.

2 kadro için Adalet önlisans programından mezun olmak, En az (B) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Kadın.

İzmir Büyükşehir zabıta alımı başvuruları

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta alımları için süreç şahsen yapılması gerekiyor. 24 Haziran ile 28 Haziran tarihleri arasında adaylar başvuru yapabilecek.

Başvuru adresi: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü Şehit Er Mehmet Çadırcı Cad. No:50 Şirinkapı Buca/İZMİR.

İzmir Büyükşehir zabıta alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.