Kahramanmaraş’ta YKS’de İlk 100’e giren öğrenciler ödüllendirildi!

Kahramanmaraş’ta YKS’de İlk 100’e giren öğrenciler ödüllendirildi!

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden YKS’DE İlk 100’e giren öğrenciler ile ilgili bir basın duyurusu yayınlandı.

Duyuruda, ‘2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Türkiye geneli sıralamasında ilk 100 derece içerisine girerek ilimizi gururlandıran öğrencilerimiz için İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzde hediye takdim töreni gerçekleştirildi.

Törene İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, öğrencilerimiz, öğrencilerimizin aileleri ve okul yöneticileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, törende öğrencilerimize hitaben gerçekleştirdiği konuşmada zorlu bir süreç sonrasında sınavların gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Yani normal şartlar altında sınava hazırlanmak başlı başına bir iş olmakla beraber, salgın sebebiyle psikolojik olarak da zihinlerimiz yoğun çalıştı ve yorgun düştü. Bütün bu yorgunluklar ve yoğunluklar içerisinde oldukça ciddi ve zor olan bir sınavda ilk 100’e girebilmek gerçekten çok büyük bir başarı.” diye konuştu.

Bütün Öğrencilerimiz Çok Kıymetlidir

Bütün öğrencilerimizin çok kıymetli olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, “Ama sizler altın çocuklarsınız. Dolayısıyla altının talibi de çok olur. Elde ettiğiniz başarı büyük bir mutluluk kaynağı. Hakikaten insan başarınca mutlu oluyor ama mutluluğun devam etmesi gerekiyor. Bu mutluluğu devam ettirebilmek için de mutlaka bundan sonra sonuçlarından hoşlanacağınız kararlar almalısınız. Bir taraftan çevrenizden, farklı özel ya da kamu üniversitelerinden cazip teklifler gelecektir. Hedeflerinizi belirlerken, tercihlerinizi yaparken mizacınıza uygun, hangi şartlar altında olursa olsun o bölümü bitirdiğinizde ‘İyi ki bu bölümü tercih etmişim’ diyebileceğiniz, severek ve isteyerek yapacağınız bölümleri tercih etmenizi özellikle öneriyor ve tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ne Olursanız Olun Ama Nihayetinde Ahlaklı Birer İnsan Olmaya Gayret Edin

İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, özellikle bir şeyin altını çizerek ifade etmek istediğini belirterek, “Başarı çok kıymetlidir. Akademik başarı insanın elinin emeği, gözünün nurudur, gayretlerinin neticesidir ama sadece kendinizi akademik başarıya kilitlemeyin. Bütün sorulara doğru cevaplar verip hayattan kopan insanlar olmayın. Akademik başarınız kadar sosyal hayatınız da birinci sınıf olsun. Tiyatral, müzikal, sportif, sosyal, kültürel olarak hepinizin mutlaka hayatın bir alanıyla ilgili uğraş içerisinde olmanız da çok önemli. Bu uğraşlar, akademik başarınızı da olumsuz etkilemez. Hem akademik anlamda hem de sosyal, kültürel, sportif, müzikal, tiyatral etkinlikler bakımından profesyonel düzeyde sorumluluk almış olsanız bile bütün bunların ötesinde en önemlisi iyi, güzel, ahlak sahibi, terbiyeli, vatanına, milletine, insanlığa yararlı, dürüst insan olmaya devam etmenizdir.” şeklinde konuştu.

Sizlerin Hep Yanında Olacağız

İl Millî Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Arkadaş çevrenize çok dikkat edin. Arkadaşlarınız sizi vezir de eder, rezil de eder. Zeki insanın bile yanındaki bir arkadaşı en büyük yanlışı ona yaptırabilir. Bundan dolayı da arkadaş seçiminizde çok özen gösterin. Biz her zaman sizin yanınızda ve destekçiniz olacağız. Anneniz, babanız ve aileniz ile olan bağınızı asla koparmayın diyorum. Bizler sizin başarınızdan dolayı çok mutluyuz. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Ben sizleri yetiştiren büyüğünden küçüğüne her bir hocamıza hürmetlerimi, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Anne ve babalarınızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum.”

İl Millî Eğitim Müdürümüzün konuşmasının ardından öğrencilerimiz için hediye ve başarı belgesi takdimi gerçekleştirildi.’ Denildi.

 2021 YKS TÜRKİYE GENELİ SIRALAMASINDA İLK 100 DERECE İÇERİSİNE GİREN ÖĞRENCİLER:

Mehmet Emre Tekinşen – Sayısal Türkiye 42.’si (Kahramanmaraş Fen Lisesi)

Yaşar Ergen – Sözel Türkiye 54.’sü (Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi)

Barathan Aslan – Sayısal Türkiye 64.’sü ve TYT Türkiye 92.’si (Özel KİPAŞ Fen Lisesi)

Feyza Ceylan – Sayısal Türkiye 70.’si (Elbistan Fen Lisesi)

Mehmet Çay – Sayısal Türkiye 86.’sı (Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.