Kahramanmaraş’ta sıfır atık projesine devam  

Kahramanmaraş'ta müdür yardımcısı ile öğrenciler, deprem sonrasında 'Sıfır atık' projesi çerçevesinde atık malzemeleri sanat eserine dönüştürüyor. 

Onikişubat ilçesindeki Nuri Pakdil Ortaokulunda görev yapan Müdür Yardımcısı Feriz Çiçek ve öğrencileri, farkındalık oluşturmak amacıyla tasarladıkları eşyaları 'geri dönüştürüyoruz' teması ile depremden sonra yeniden kolları sıvayarak üretime başladılar. 
Çalışmalarında "hiçbir şey çöp değildir, atma değerlendir" mantığıyla kağıt, plastik ve cam şişeleri her türlü atık malzemeleri emek, sabır ve sevgi dokunuşları ile ileriye dönük tekrar kullanım hale getirmeye çalışan öğretmen ve öğrencileri, yüzlerce eser üretti. 
Rengarenk malzemelere dokunuşlar yaparak, deprem sonrası oluşan çok sayıdaki atık materyalleri geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırıyorlar. 
Geri dönüşüm projesini yeniden başlatmak için atölyede eğitime başlayan Feriz Çiçek, şunları söyledi: Deprem sonrası geri dönüşüm atölyemizi faaliyete geçirdik. Kullandığımız malzemeler kağıt, pet şişe cam, batık malzemeleri geri atık malzemeleri tekrar kullanır hale getirerek hem çevreye katkıda bulunuyoruz, hem zaman geçiriyoruz, hem de üretiyoruz. Her şey daha güzel osun. Geleceğe umutla bakıyoruz.” 

photo-2023-05-04-17-21-21.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.