Kahramanmaraş'ta Polis Özel Harekat Ekiplerinden Terörle Mücadele Tatbikatı

Kahramanmaraş'ta Polis Özel Harekat Ekiplerinden Terörle Mücadele Tatbikatı

Kahramanmaraş'ta, polis özel harekat (PÖH) ekipleri, terör örgütü mensuplarınca senaryo gereği kaçırılan bir otobüsü kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. 

photo-2024-09-26-16-01-53.jpg

Şehit Başkomiser Mıktat Ataş Atış Poligonu'nda düzenlenenen tatbikatta Sisenaryo kapsamında kaçırılan otobüsteki bir teröristin etkisiz hale getirilmesi canlandırılırken, PÖH ekipleri operasyonel taktiksel atış faaliyeti, meskun mahal operasyonu ve yakın savunma teknikleri gösterileri de gerçekleştirdi.

photo-2024-09-26-16-01-49.jpg
Tatbikatın ardından Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, güvenlik güçlerinin teröristlere karşı artan gücüne dikkat çekerek, "Vatanını canı pahasına koruyan polis, jandarma özel harekat ve diğer güvenlik birimlerimiz, teröristlerin korkulu rüyası haline geldi." ifadelerini kullandı. Ünlüer, son yıllarda güvenlik birimlerinin teknoloji ile güçlendikçe başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini ve terör tehdidinin ülke sınırları dışına itildiğini vurguladı. 
Vali Ünlüer, "Tatbikat sayesinde güvenlik güçlerimizin her zaman bu tür olaylara hazır olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Vatanımızın güvenliğini sağlayan tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. 

photo-2024-09-26-16-01-55.jpg
Ayrıca, Vali Ünlüer, güvenlik güçlerinin envanterine kazandırılan yerli ve milli silahları da inceledi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

photo-2024-09-26-16-02-03.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.