Kahramanmaraş'ta Obeziteye Dikkat Çekmek İçin Yürüdüler    

Kahramanmaraş'ta Madop Gönüllüleri Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, obezite konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş düzenledi. 

Kahramanmaraş'ta kurulduğu günden bu yana isminden sık sık bahsettiren Madop Gönüllüleri, obeziteye dikkati çekmek için yaklaşık 8 kilometre sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı.  
Madop Kurucu Başkanı Volkan Gezertaşar obezitenin, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunlarının arasında yer aldığına işaret etti. 
Gezertaşar, açıklamasında; "Daha önce belirttiğimiz üzere her perşembe 8 kilometrelik yürüyüş yolunda kondisyon yapıyoruz, bir insanın her gün ortalama yapması gereken bir spor, ancak her gün yapamıyoruz, müsaittik buna elverişli değil biz Madop ailesini (Maraş Doğa Platformu) her perşembe buraya davet ediyoruz, bununla da yetinmeyip her pazar Kahramanmaraş'ın bir güzelliğini keşfediyoruz, Türkiye’de her üç kişiden birisi Obeziteye yakalanmakta bundan ötürü daha fazla yüreklenme, daha fazla teşvik edici olmak istiyoruz biz Madop olarak birinci öncülüğümüz obezite ile mücadele edip insanları doğada spora, insanları spor yapmaya koşu yapmaya teşvik ediyoruz, aynı zamanda biz gönüllüler olarak bunu biraz genişleterek, daha fazla insana ulaşmaya devam edeceğiz, kayak ve kar yürüyüşlerine devam edeceğiz. Bugün burada bulunmamızın amacı ise doğada gerçekleştireceğimiz programların fragmanını hazırlamak, biz tüm vatandaşlarımızı her perşembe bisiklet yoluna bekliyoruz, unutmasınlar ki spor sağlıktır'' dedi. 

photo-2022-10-08-23-01-07.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.