Kahramanmaraş’ta kız yurtları, hastane ek binalarına dönüştürüldü

Kahramanmaraş’ta kız yurtları, hastane ek binalarına dönüştürüldü

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Vahdettin ÖZKAN Başkanlığında toplandı.

Koronavirüs (Covid­19) salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacı ile ilimizde alınan tedbirlere ek olarak, ilave kararları alındı.

Bu kararlar doğrultusunda,  İlimizdeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında olan Avşar Kız Öğrenci Yurdu ve Sütçü İmam Kız Öğrenci Yurdu’nun Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi ek binası olarak kullanılmasına kara verildi.

Yapılan basın açıklamasında;

‘’ İlimizdeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının ( Avşar Kız Öğrenci Yurdu ve Sütçü İmam Kız Öğrenci Yurdu ) kamu hastane hizmetlerine bağlı Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi ek binası olarak kullanılmasına, buralarda her türlü tedavi, takip, güvenlik, izolasyon, sağlık personeli görevlendirmesi ve koordinasyon sağlanması vb. hizmetlerin İl Sağlık Müdürlüğünce, bu binaların malzemeli temizlik ve imkanlar dahilinde diğer lojistik hizmetlerin (personel dahil) AFAD tarafından, personel, hasta ve refakatçilerin yemek hizmetlerinin de Kızılay tarafından yerine getirilmesine’’ karar verilmiştir, denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.