Kahramanmaraş’ta hayata tek kolla sarılan ailenin yardım çığlığı

Kahramanmaraş’ta ataksi hastalığıyla yıllardır mücadelede eden aile, tedavileri için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Dulkadiroğlu İlçesi Kanuni Mahallesi 56. Sokak üzerinde ikamet eden ataksi (Düzensiz, hareketleri ve denge güçlüğü) hastası 3 kardeş, sol eli ortopedik engelli ve epilepsi hastası 18 yaşındaki kardeşlerinin tek koluyla yaşama tutunuyor.

Bakım maaşı ve yapılan yardımlarda geçimlerini sürdüren aile, ataksi hastalığının tedavisi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ve hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

Ataksi hastası annesine ve teyzesinin bakımını üstlenen 18 yaşındaki Büşra Karaslan, “Annemin iyi olmasını istiyorum. Ben ana sınıfı öğretmeni olmak istiyorum. Benim elimde engelli. Cumhurbaşkanımızdan ve sağlık bakanımızdan destek bekliyoruz. Ne olur bizlere yardımcı olun. Hepimiz iyi olalım ne olursunuz” dedi.

Ataksi hastalığı nedeniyle evliliklerinin bittiğini belirten Medine Karaslan (40) ve Şerife Karaslan (33)  tedavileri için yardım beklediklerini söyledi.

Hastalık yüzünden çalışma hayatında büyük güçlükler çektiğini dile getiren 4 çocuk babası Halil İbrahim Karaslan (37) destek çağrısını yineledi.

“Kardeşlerimin artık hayata dönmesini istiyorum”

Ailede ataksi hastası olmayan kardeşlerden 23 yaşındaki Melike Karaslan’da, “Biz 6 kardeşiz, en küçükleri benim. Ben sınıf öğretmeniyim ama şuan KPSS çalışıyorum. Sürekli aklım ablalarımda. Bu hastalığının çaresinin veya yavaşlatılması konusunda yardım istiyoruz. Ben öğretmenliğe adım atıp aklımın kardeşlerimde kalmamasını istiyorum. Ülkemin, vatanımın çocuklarına da faydalı olmak istiyorum. Bu yükü yeğenime yüklemek istemiyorum çünkü 18 yaşında. Bu yükü kaldıramaz. Devlet büyüklerimizden bize yardımcı olmasını istiyorum. Bizim artık sesimizi duysunlar çünkü o kadar hırpalandık, üzüldük ki artık yüzlerinin gülmesini istiyorum. Lütfen bize yardımcı olsunlar, bizim sesimizi duysunlar. Kardeşlerimin artık hayata dönmesini istiyorum” diye konuştu.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.