Kahramanmaraş’ta geleceğin teknoloji yıldızı olmak için yarıştılar

Kahramanmaraş’ta geleceğin teknoloji yıldızı olmak için yarıştılar

Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen Türkiye genelinde 9.554 genç Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi.

Projeye Kahramanmaraş’ta 438 genç katılım sağladı. Merkez Spor Salonunda yapılan Deneme sınavına Kahramanmaraş Valimiz Sayın Ömer Faruk ÇOŞKUN, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Celalettin GÜVENÇ, Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Habibe ÖÇAL, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Sayın Tuncay ULUSAN, Proje Paydaşlarından T3 Vakfı Genel Müdürü Ömer KÖKÇAM salona gelerek Genç Dahilere desteklerini ilettiler.

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük İcraat Programı’nda yer alan Deneyap Projesi’nde yer almak isteyen öğrenciler, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi’nde 15-16 Ağustos 2020 tarihinde uygulamalı sınava girdiler. Sınavda başarılı olan her seviyeden öğrenci projede eşit şekilde yer alacak. 4. Sınıflardan 40, 5. Sınıflardan 40, 8. Sınıflardan 40 ve 9. Sınıflardan 40 olmak üzere toplamda 160 genç Kahramanmaraş’ta eğitim almaya başlayacak. Projenin hayata geçirildiği 30 ilin her birinde uygulama sınavında başarılı olan 160 öğrenci eğitim alacaklar.

81 İLDE KURULACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu başlatılan proje ile Türkiye çapında Kahramanmaraş’ta ve tüm illerde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri’nde Deneyap Atölyeleri kurulacak. Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturmak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla yola çıkan Deneyap, bu alanda ilgisi ve yeteneği olan gençleri, bir araya getiriyor. Geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek öğrencileri ortaya çıkaracak olan Deneyap, gençleri Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan, üretken, yenilikçi bireyler olma yolunda destekleyecek.

ROBOTİK KODLAMA’DAN UZAY TEKNOLOJİLERİNE

Deneyap eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik olarak tasarlandı. Denayap’ta, ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençler;

Tasarım-Üretim,

Robotik-Kodlama,

Elektronik Programlama,

Yazılım Teknolojileri,

Nano-teknoloji ve Malzeme Bilimi,

Havacılık ve Uzay Teknolojileri v.b.

alanlarda ücretsiz eğitimler alacak. Toplamda 3 yıl boyunca hem temel teknoloji yetkinlikleri ve özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde edecek olan öğrenciler, bu gelişim süreci sonunda geleceğin teknoloji yıldızları haline gelecek.

Deneyap, ilk etapta 12 ilde hayata geçirildi. İkinci etapta ise Kahramanmaraş da dahil olmak üzere 18 il eklenerek toplam 30 ilde Deneyap Türkiye eğitimleri başladı. Diğer şehirlerde de atölyeler hızlı bir şekilde açılacak. 

JÜRİ KARŞISINDA UYGULAMALI SINAV

Deneyap Projesi’nin ilk aşaması olan yazılı sınav, 9 Şubat 2020 tarihinde yapılmıştı. Yazılı sınavı başarı ile geçenlerin katılmaya hak kazandığı uygulama temelli proje çalışması, 15-16 Ağustos 2020 tarihlerinde Müdürlüğümüz Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Sınavda öğrenciler kendilerine sunulan tema doğrultusunda özgün fikirlerini ortaya çıkaran, teknik bilgilerini kullanabilecekleri proje tasarımı yaptı, tamamlanan projelerini de jüri üyelerine belirlenen süre dahilinde anlattı. Jüri üyeleri, öğrencilerin, kendini ifade edebilme, özgün düşünme, yenilik katabilme, konu ile ilgili bilgi sahibi olma becerileri dikkate alınarak değerlendirmede bulundu.

Sınavda başarı sağlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne kabul edilerek, geleceğin teknoloji yıldızı olma hedefine bir adım daha yaklaşacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.