Kahramanmaraş’ta besi ahırlarının çatısı çöktü hayvanlar telef oldu 

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrası birçok besi ahırının çatısı çökmesi sonucu hayvanlar telef olurken, büyük çapta maddi hasar oluştu. 

Türkoğlu İlçesine bağlı Şekeroba ve Beyoğlu Mahallesinde yoğun kar yağışı sonrası çöken besi ahırları çatıları 20 büyükbaş, 25 küçükbaş hayvanın telef olmasına neden oldu. 
Bölgede yaşananlar hakkında açıklama yapan Şekeroba Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Bilal Nadir Demir, “52 yaşındayım hayatımda böyle bir şey görmedim. 50 ortaklı bir işlememiz var. Ortaklarımızla yapılmış bir yer burası. Şuanda bizim burada 6 milyon civarında hasarımız var. Doğal afetten dolayı hasar oluştu. Devletimiz sosyal bir devlet olup, güvencemiz sonsuz. Cumhurbaşkanımızın, bakanımızın bu konuda bize desteklerini bekliyoruz. Yöremizin birçok işletmesinde hem hayvan kaybı, hem maddi hasar çok fazla, afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Yöremiz çok yoğun kar yağışı altında kaldı. Zararlarımızın karşılanacağını ümit ediyoruz. Allah devletimize zarar vermesin. Şekeroba ve Beyoğlu Mahallesinde toplamda 20 civarında büyükbaş, 20-25 civarında küçükbaş hayvan telef oldu. Bunlar damızlık hayvanlardı” diye konuştu. 

photo-2022-01-21-16-57-42.jpg

photo-2022-01-21-16-57-51.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.