Kahramanmaraş’ta ‘At’a sporunu ayakta tutuyorlar

Kahramanmaraş’ta atlı spor geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak için kurulan Atlı Spor Binicilik Kulübü, pandemi sürecinde çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Onikişubat İlçesi Sümbüllü Vadisi’nde 100 dekarlık alan üzerinde kurulan Atlı Spor Binicilik Kulübü’nde, Arap, Anadolu ve Rahvan atları yer alıyor. Her türlü bakımı ve tımarları yapılan çiftlikte yetiştirilen atlar, kentte ve çevre illerde düzenlenen rahvan yarışları ile atlı kızak Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.
Mesire alanları, yürüyüş parkurları ve kafe hizmetlerinin de yer aldığı Atlı Spor Binicilik Kulübü’nde; geleneksel savaş sanatları gösteri ekibi, atlı okçuluk, cirit ve rahvan binicilik konularında eğitim vererek gösteriler yapıyor.
Atlı spor alanına meraklı olan öğrencilere eğitim de verdiklerini söyleyen Atlı Spor Binicilik Kulübü Başkanı Muhsin Kılıçsallayan, “Öğrencilerimizi ata bindiriyoruz. Atlı sporları tanıtıyoruz. Atlı sporlarla ilgili bireysel binicilik eğitimi, atlı okçuluk, cirit buna benzer eski unutulmaya yüz tutmuş atlı sporları yaşatmaya çalışıyoruz. Çitliğimizde 20 tane atımız var. Bunun yanında çocuklarımızın ilgisini çekecek kanatlı hayvanlarımız var” dedi.
Atlı Spor Binicilik Kulübü’nü ziyaret eden Meliha Demir ise, “Çocuklarımızla birlikte Atlı Spor Binicilik Kulübü’ne geldik. Çocuklarımız hem eyleniyor, atları ve doğayı keşfediyor. Saklı köy gibi burası, inanılmaz güzel bir yer. Ve atlı biniciliği yaşatmak için çok güzel bir çalışma yapılmış” diye konuştu.

photo6032645798094812342.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.