Kahramanmaraş’ta asrın felaketinde yaşadıklarını anlattılar 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde vatandaşlar, yaşadıklarını anlattı. 

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçesinde depremi yaşayan Arık ailesi ise bebekleriyle birlikte çök kapan tutunarak hayatta kaldı. 

Deprem ve afet çantasını dahi bir an olsun yanlarından ayırmayan aile, yaşadıkları anları birbirlerine anlattı. 

photo-2024-02-04-11-57-56.jpg

Mehmet Arık, kuralları uygulamanın çok faydasını gördüklerini ifade ederek, "Eşime ve çocuklarıma çök kapan tutun yapmaları gerektiğini söyledim" dedi.

photo-2024-02-04-11-57-58.jpg

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip ortaokulu Müdürü ve İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Memduh Kayıklık, deprem süreci hakkında şunları söyledi: "Deprem olduğu gece biz de  herkes gibi evimizdeydik, gece 04.17. Deprem çok şiddetli oldu evimiz sağlam olduğu için aşağıya inip arabalarımıza bindik. Camiye namaza gittik ama dışarıda müthiş bir yağmur ve karla karışık yağıyor. İnsanlar abdest almak için çok büyük sıralar oluşturmuştu. 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip ortaokulu Müdürü olduğum için hemen okula koştum ve binanın durumuna baktım kolonlar falan sağlam olduğu için halkı okula davet ettim. Çünkü okulumuzda 130'un üzerinde tuvalet ve 15-20 kadar banyo var. İlk gün bir çorba ikram edelim dedik. aşçılarımızdan birini çağırdım, beraber ocağa kazanı koyduk, suyu döktük, mercimeği kattık. Ateşi yaktık 10 saniye sonra söndü. Meğer doğalgaz kesilmiş, öyle olunca yukarıda çay makinemiz vardı, elektriğimiz kesilmedi bizim. Jeneratörlerin depremden önce bakımını yaptırmıştım, artı güneş panelleri de hava yağmurlu da olsa elektrik üretiyordu. Hal böyle olunca Kahramanmaraş'ta ilk 2 gün elektrik kesilmesine rağmen bizim okulumuzda çok şükür elektrik kesilmedi. Ardından da okulumuzu büsbütün açarak insanların hizmetine sunduk, mutfağımızda ne varsa depremzede  vatandaşlara ikram ettik. Binamızda ne kadar battaniye, bot ve mont varsa hepsini muhtaç insanlara o anda dağıttık. Biliyordum ki ertesi gün mutlaka yardım gelecek ve nihayet geldi tırlarca yardımlar geldi. Biz tekrar okulumuzdan verdiğimiz battaniye ve diğer eşyaları yerine koyduk. Ama ilk gün o üşütmediğimiz insanlardan dolayı, Rabbimiz katında sevaba erişmişizdir diye düşünüyorum. Hem okulda bulunan ve hem de evimdeki ekmeği buraya getirerek depremzede insanımıza ikram ettik. 2 ekmeği 60 kişiye pay ederek ikram ettiğimi hatırlıyorum. Arkasından İnsan Vakfı imdadımıza yetişti. İnsan ve Medeniyet Hareketinin Kahramanmaraş başkanı olduğum için onlar ulaştılar elhamdülillah. Biz burada 6 tane firmayı aradık dönüşüm yaptıramadık tüp sistemini ayarlamak için. İnsan ve Medeniyet Vakfı geldiler, tüp dönüşümünü gerçekleştirdiler. Allah'a hamdolsun, depremin ikinci gününde 6000 kişiye yetecek çorba çıkardık. İlk çıkardığımız çorbayı doktorlara götürmüştük. Onlar şu kadar süredir ağzımızda sıcak bir şey almamıştık, Allah sizlerden razı olsun dediler. Atçılar devam ediyordu, annem babam Kahramanmaraş'tan çık gel demelerine rağmen bir an olsun okulumu, öğrencilerimi ve bölgedeki vatandaşları bırakmadım. İnsan şerefli bir ölüm için yaşamalı. Elhamdülillah canımızı ortaya koyduk. Allah’ u Teala da yardım etti, yüzümüzün akıyla çıkmayı becerebildik. Allah kendilerinden razı olsun; İnsan Vakfı da tüm Türkiye'deki ekipleriyle deprem bölgesine gelerek hizmet yaptılar” dedi.

photo-2024-02-04-11-58-00.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.