Kahramanmaraş’ta ‘Ailem için’ projesi başladı!

Kahramanmaraş’ta ‘Ailem için’ projesi başladı!

Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün tarafından uygulanacak ‘Ailem için’ projesi ile boşanmaların azaltılması hedefleniyor.

Yapılan basın duyurusunda, ‘Gelişen ve sürekli değişen dünyada çağımızın en büyük sorunu, ülkemizde evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik öncesi süreçte birbirlerini iyi tanımamaları ve evlilik ile ilgili gerçekçi beklentiler içinde olmamalarından dolayı boşanmalar artmaktadır.

Çiftlerin, evlilik hayatına ilişkin kapsamlı bir eğitim programına dahil olmamaları ve evlilikte yaşanan problemler sebebiyle evliliklerin boşanmayla sonuçlandığı görülmektedir.

‘’Ailem İçin’’ Projesi ile aile birliğinin daha sağlam temeller üzerine kurulmasına katkı sağlanarak İlimizde evliliğin ilk 1 yılında yapılan boşanma sayılarının azaltılması amaçlanmaktadır.

‘’Ailem İçin‘’ projesi kapsamında yapılması planlanan; eğitim, Aile Danışmanlığı hizmeti ve ev ziyaretleri gibi faaliyetlerle evlilikte yaşanan ya da yaşanabilecek sorunlara karşı önleyici tedbir sağlanması hedeflenmektedir.

‘’Ailem İçin‘’ Projesinin hedef kitlesi; İlçe Belediyelere ve İlçe Müftülüklerine evlenmek için başvuran çiftlerden oluşmaktadır. Paydaş kurumlara evlenme akdi ile başvuruda bulunan çiftlere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ulaşılacaktır.

İlimizin Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde evlenecek tüm çiftlere Ailem İçin Projesi hakkında genel bir bilgilendirme yapılarak Evlilik Öncesi Eğitimlerine davet edilecektir.  Eğitimlere katılan çiftler arasından öncelikli olarak gönüllü 100 çift, evliliklerinin ilk 1 yılı boyunca belirli periyotlarla aranarak takibe alınacaktır. Söz konusu öncelikli olan 100 çiftin takip sürecinde çiftler arası sorun yaşandığı tespit edildiğinde ise ev ziyaretleri yoluyla sorun yaşayan çiftler ile 41 yıllık evli çiftler bir araya getirilerek tecrübe paylaşımı sağlanacaktır. Çiftler arası sorunlar devam ettiği durumlarda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün hizmetlerinden Aile Danışmanlığı hizmetine yönlendirilerek evli çiftlerimize destek sağlanacaktır.

Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun’un önderliğinde 16 Haziran 2021 Çarşamba günü, saat 10:30’da Valilik Toplantı Salonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, İl Müftüsü Mustafa Tekin, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından “Ailem İçin” projesi kapsamında, evlenecek çiftlere yönelik çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarını içeren protokol imzalanmıştır. ‘ denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.