Kahramanmaraşlı ünlü sanatçı evlendi

Kahramanmaraşlı ünlü sanatçı evlendi

Ünlü sanatçı ve söz yazarı Soner Sarıkabadayı Kolombiyalı Camelo Lopez ile dün akşam kendi evinde kıyılan nikahla dünya evine girdi.

On kişinin katıldığı nikah töreninde Soner Sarıkabadayı, yakında doğacak oğluna ‘Hasan’ adını vereceğini açıkladı.

Soner Sarıkabadayı kimdir?

Soner Sarıkabadayı 8 Aralık 1978 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık’ta doğmuştur. Annesinin adı Güngör, babasının adı Hasan’dır. Perihan ve Zafer adında 2 kardeşi vardır. 4 yaşına kadar ailesiyle Kahramanmaraş’ta yaşayan Soner Sarıkabadayı, daha sonra ailesi ile Mersin’e yerleşmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini de Mersin’de tamamlamıştır. Üniversite hayatına İstanbul’da devam etmiştir ve İstanbul’a yerleşmiştir. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İktisat bölümünü okuyorken müziğe olan ilgisinden dolayı klasik gitar dersleri almaya başlar.

2008 yılında sınavlara giren Sarıkabadayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Klasik Gitar bölümünü kazanır ve aynı yıl bu bölümden mezun olur.

İlk albümünü 2001 yılında çıkartmıştır. Albümün adı ‘Kara’dır. Bu albümden istediği başarıyı elde edemeyen Soner Sarıkabadayı, 2009 yılında çıkardığı ‘Buz’ adlı albümüyle büyük başarı elde etmiş ve kendini yükseltmiştir.

2010 yılında Dokuzsekiz Müzik ve PDND ortak yapımları olan ‘Pas’ ve ‘Sadem’ adlı single çalışmalarını çıkaran Sarıkabadayı son dönemlerin en iyi çıkış yapan şarkıcılarından biri haline geldi.

Diğer sanatçılara verdiği besteleri de listelerde en yüksek sıralarda yer alan Sarıkabadayı özellikle besteci kimliği ve kendine özgü tarzı ile dikkat çekmeye devam ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.