Kahramanmaraş’a özel 30 bin TL ödül

Kahramanmaraş’a özel 30 bin TL ödül

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Nida Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği tarafından organizasyonu üstlenilen, ‘Sağlıklı Yaşam’ konulu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması 9. kayıtları başladı.

Son başvuru tarihi 12 Nisan Pazartesi olarak belirlenen yarışmaya Ufka Yolculuk web sitesinden ‘Kayıt ol’  butonuna tıklayarak, ya da okullardaki gönüllüler aracılığı ile kayıt yapılabilecek.

Katılımcılar 11 Nisan Pazar – 12 Nisan Pazartesi 2021 tarihinde yapılacak 1.aşama sınava bulundukları yerden interneti olan herhangi bir bilgisayar, tablet PC veya akıllı telefon aracılığı ile 08.00- 20.00 saatleri arasında 2 gün boyunca online olarak girebilecekler. 

Değişen şartlar ve sağlık koşullarına uygun olması amacı ile randevulu sistemle yine online olarak yapılacak 2. aşama sınav ise 23 Mayıs 2021 Pazar günü 10:00 - 12:00 saatleri arasında web sitesi üzerinden yayınlanacak sınav merkezlerinde bilgisayar, tablet, PC veya akıllı telefon aracılığıyla gerçekleştirilecek. 

3 farklı kategoride düzenlenen yarışmada; ilkokul kategorisinde yarışmaya katılanlar, ‘Nereden Geliyor Bu Sesler?’, ortaokul kategorisinde yarışmaya katılanlar ‘Bir Acayip Yolculuk’, lise kategorisinde yarışmaya katılanlar ise ‘Sağlık Olsun!’ kitaplarını okuyarak hazırlanabilecekler.

Ufka Yolculuk Kahramanmaraş il Sorumlusu Muhammet Ali Özsağır, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamasında; “Geçen yıl Kahramanmaraş’ ta hedefimizi 46 bin öğrenciye ulaşmak olarak açıklamış ve bu doğrultuda çalışmıştık. Elhamdülillah 47 bin 609 öğrenci Ufka Yolculuk yarışmalarına katıldı, bu Kahramanmaraş’ın toplam öğrenci sayısının yaklaşık yüzde 12 sine tekabül diyor. Bu başarıda emeği olan tüm gizli kahramanlara teşekkür ediyorum. Genç nesillere doğru bilgilerin sahih kaynaklarla aktarılması ana amacı kapsamında, olabildiğince öğrenciye ulaşarak heyecan verici yarışma atmosferinde, genç dimağlara sağlıklı yaşamın kodlarını vermeyi amaçlayan Ufka Yolculuk 9’da Türkiye ödüllerinin yanı sıra, dereceye girecek öğrencilere Kahramanmaraş olarak yaklaşık 30 bin Türk Lirası ödül vererek katılımı teşvik etmek istiyoruz.  Bu yıl hedefimiz İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde Türkiye derecelerinde onlarca Kahramanmaraşlı evladımızı görmek. Bu kapsamda tüm hemşerilerimizi yaşanan salgın hastalık sürecinde en çok ihtiyaç duyduğumuz Sağlıklı Yaşam’ın konu edildiği bu yarışmaya canı gönülden katkı sunarak çocuklarını teşvik etmelerini, yarışmaya hazırlamalarını istirham ediyorum” dedi.

yarisma-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.