Kahramanmaraş yerinde dönüşüme büyük rağbet!

Kahramanmaraş’ta yerinde dönüşüm projesine 45 bin kişi başvurdu.

Vatandaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bağlı Yapım ve Dönüşüm Ofislerine müracaat ediyor.

photo-2024-01-12-14-04-45.jpg
Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, "Yerinde Dönüşüm Projesi" kapsamında sağlanan hibe ve kredi destekleriyle konutların inşası devam ediyor. Kentte, yerinde dönüşüm projesi için 45 bin kişi müracaat etti.  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü 228 kişiye hibe ve kredisini de ödemek suretiyle ruhsatlarını vererek, konutların yapımına başlandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca depremlerden etkilenen 11 ilin ayağa kaldırılması ve afetzedelerin evlerine kavuşması için hayata geçirilen proje kapsamında, Kahramanmaraş’ta şuana kadar il genelinde 228 kişiye yerinde dönüşüm ruhsatı verildi.
YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ İLE DOĞUKENT AYAĞA KALDIRILIYOR
Yerinde dönüşüm projesinde devletten vatandaşa 1 milyon 440 bin lira destek sağlanıyor. Proje kapsamında Konutlar için 750 bin TL hibe, 750 bin TL kredi ve 40 nin TL de proje masrafı desteği sağlanıyor. Yerinde dönüşüm için başvuran afetzedeler için de son derece kolay ödeme imkanları sunuluyor. Toplamda 1 milyon 540 bin lira alan depremzedeler için, bunların 790 bin lirası geri ödemesiz, geriye kalan 750 bin lirası gelir seviyesine, kredi puanına bakılmaksızın 2 yıl ödemesiz ve sıfır faizle 10 yıl vade ile faizsiz ödeme yapacaklar. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Mehmet Akşf Ersoy Kültür Merkezinde yaklaşık bin 500 kişiye yerinde dönüşüm toplantısı düzenleyerek bilgilendirme yaptı ve Doğukent Sitelerinde 942 konutun yerinde dönüşümü için ilk startı verdi. İlk etapta yerinde dönüşüm projesi kapsamında 942 konut yapılacak. Bunun için başvurular başladı ve konutların teslimi için 10 aylık bir süreç ön görülüyor. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Ahmet Şahin: “Yerinde dönüşümle ilgili Vatandaşlarımız çok ciddi oranda buna teveccüh gösterdiler. 100-200 binleri aşan başvurular yaptılar. Şuanda Kahramanmaraş’ta da yoğun bir çalışma müteahhitlerimizi tarafından kırsalda devam ettirilirken bir taraftan da ilgili çalışma kent merkezimizde Doğukent mahallemizde planları yapılmak suretiyle bu aşamaya gelindi ve bugün biranda 942 tane konutun yerinde dönüşmesiyle ilgili bu güzel toplantıya vesile olan ve başından beri istişare içerisinde olduğumuz herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 1 milyonla başlayan yerinde dönüşüm serüveninin birkaç ay içerisinde yoğun bir teveccüh ile karşılanması sonucunda sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 1 milyon 500 bin liraya çıkartıldı. Yani 750 bin hibe, 750 bin kredi, bunun yanı sıra sahada yaşanan problemler olmaması ve vatandaşa biraz daha destek olunması noktasında 40 bin liralık da proje desteği sağlandı. Yani toplamda 1 milyon 540 bin lira, bunların 790 bin lirası geri ödemesiz, geriye kalan 750 bin lirası gelir seviyesine, kredi puanına bakılmaksızın 2 yıl ödemesiz ve sıfır faizle 10 yıl vadeli. Düşünebiliyor musunuz böyle bir ortamda 750 bin lira bir para alınacak kredi namına ve bunu 2 yıl boyunca ödemeyeceğiz. 2 yıl sonra da 10 yıl vadeli bir şekilde faizsiz ödeyeceğiz. Öncelikle şehirlerimizin ayağa kalkması için çok önemli bir modeldir. Teveccüh de çok güzeldi” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.