Kahramanmaraş yarı finalde  

Kahramanmaraş yarı finalde  

2021-2022 Okul Sporları Hentbol Küçükler grup müsabakaları doğrultusunda Kahramanmaraş’tan 3 takım yarı finale gidiyor. 

Kahramanmaraş’ta yapılan 2021-2022 Okul Sporları Hentbol Küçükler Grup müsabakaları Osman Sayın Spor Salonunda Kahramanmaraş’ı temsil eden hentbol takımı grup birincisi olurken 2 erkek, 1 bayan takımı olmak üzere 3 takım yarı finallere gidiyor.   
Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanan Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer Ortaokulu kız ve erkek takımlarının yanı sıra Muhammed Fatih Saritürk Ortaokulu da yarıfinallere yükseldi.  
Kahramanmaraş Hentbol İl Temsilcisi Tuncay Kılınç, alınan başarıyla ilgili bir açıklama yaparak, sporcuları bütün sporcuları tebrik etti. 
Kılınç, yaptığı açıklamasında; “Şehrimizde yapılan, 2021-2022 Okul Sporları Hentbol Küçükler Grup müsabakalarında dereceye giren sporcularımıza, antrenörlerimizi tebrik eder, Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanan takımlarımıza müsabakalarında başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi. 
Gayet seyir zevki yüksek bir maç, müsabakalar fairplay çerçevesinde oynatıldığını kaydeden Kılınç, “İlimiz Osman Sayın Spor Salonunda gerçekleşen müsabakalara 10 Bayan 10 erkek takım olarak toplam 20 takım kıyasıya mücadele etti. Okul Sporları Hentbol Küçükler Grup müsabakaları Adana, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay illerinden 300’e yakın sporcu katıldı. Bu Bağlamda İl Müdürümüz Cemil Boz’a katkılarından dolayı bizlere salonu açtığı için çok teşekkür ederim. 2021-2022 Okul Sporları Hentbol Küçükler Türkiye Yarı Finallerine katılmaya hak kazanan Kahramanmaraş Ökkaş Gümüşer O.O. kız ve erkek takımları ve Muhammed Fatih Saritürk Ortaokulu ilimizi temsil edecektir” dedi.  
“HENTBOLU ALIŞKANLIK HALİNE GETİRECEĞİZ” 
Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Kahramanmaraş İl Temsilcisi Tuncay Kılınç, Kahramanmaraş’ta hentbol sporunu gençlere sevdirmeye çalıştırdıklarını ancak Sporcu bulmada önemli sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.  
2011’de Kahramanmaraş İl Temsilciliği görevine geldiğini söyleyen Kılınç, “Biz 2011’de bu göreve geldiğimizde Batıpark ve Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi’nin kapalı salonunda maçları yapıyorduk ve nizami bir sahamız yoktu. Bizler o zor şartlarda 2 tane 2. Lig takımı kurmayı başardık. Bunun yanında 2 tane bölgesel lig takımı kurduk. Bu takımlarla Kahramanmaraş’taki gençleri bu spora yönlendireceğiz. Eskiden tesis sıkıntımız vardı tesis bulamıyorduk ama şimdi tesisler yapıldı ve içini dolduramıyoruz. Yani bu noktada hentbol il temsilcisi olarak hentbolu velilere tam olarak anlatamıyoruz. Vatandaşların hentbolla ilgili bütün önyargılarını kırmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Bir veliden sporcuyu alırken veli bize hentbol nedir diye sorular soruyor ve biz de cevabını vermeye çalışıyoruz. Bizim şu an herhangi bir başarımız mevcut değil ama alt kulüpler bazında 3-4 tane takımımız var ve yerel liglerde kategorilerde oynuyor. Ancak bizim tek eksiğimiz kendimizi tam olarak ifade edemememiz. Bu sporda maliyet daha az. Yani bir futbol takımına yapılan yatırımın yüzde 1 veya 2’lik yatırımın yapıldığı zaman bizler süper ligde oynayacak takımı kurabiliriz. Bu yüzden hentbol sporu hem maliyeti az bir spor hem de başarıya çok müsait bir alan. Bunun için Kahramanmaraş’a hentbol alanında başarılar getirmek için İl Temsilciliği olarak bütün imkanlar seferber edildi” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.