Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kodlama Okulu açıldı!

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kodlama Okulu açıldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi bünyesinde hayata geçirilen “Kodlama Okulu” projesinin açılışına katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, “Bugün TOBB olarak, Kahramanmaraş’ta yeni bir hayırlı işe imza atıyoruz. Burada yapmış olduğumuz TOBB Fen Lisesi kapsamında, Kodlama okulunu faaliyetini geçiriyoruz” dedi.

Zamanın ruhuna uygun hareket ettiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Zira dijital çağdayız. Makinaların, makinalarla konuşmaya başladığı bir dönemdeyiz. Yapay zekanın insan zekasıyla yarıştığını görüyoruz. Hatta makinaların, doğrudan insanlarla konuşmaya başladığı günleri yaşıyoruz. Makinalarla konuşmak için de kodlama bilmek, aklımızdakini makina diline çevirmek gerekiyor. Yani eskiden İngilizce bilmek nasıl avantaj sağlıyorsa, bugünün dünyasında da kodlama bilen öne çıkıyor” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş’ın bu vizyona sahip olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Biz çocuklarımızı iyi eğitirsek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza edersek, Allah’ın izniyle, bizim önümüzde kimse duramaz” dedi.

epmasgdxmaewh-6.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.