Kahramanmaraş Onikişubat İY’den ahde vefa  

Kahramanmaraş Onikişubat İY’den ahde vefa  

Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) ve spor adamları ve Kahramanmaraş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) gibi spor bağdaşlarını konuk eden ve farkındalık oluşturan Onikişubat İdmanyurduspor Kulübü, bu seferde efsane spor adamlarını bir araya

Kahramanmaraş’ın amatör takımlarından Onikişubat İdmanyurduspor, Üngüt’te Halil Yücelin işletmeciliğini yaptığı çay bahçesinde eski ve yeni sporcuları bir arta getirdi.  
“SPOR BİZİM ORTAK PAYDAMIZ” 
Çay sohbetinde geldiklerinden dolayı katılanlara teşekkür eden Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü Başkanı Ahmet Kapudere, Sporun, birlik, beraberlik, kardeşlik olduğunu ifade ederek, “Bu akşam burada Kahramanmaraş Futboluna ömrünü adamış Efsane isimlerle bir arada olmak istedik. Sizin gibi Efsane isimlerle bir arada olmaktan mutluyuz. Spor ailesini birlik ve beraberlik içinde görmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Spor bizim ortak paydamız. Futbol ise icra ettiğimiz bir alan. İnşallah bu birlik ve beraberlik böyle devam eder. Biz kocaman bir aileyiz. Bugün Birlik Beraberlik ve kaynaşma adı altında önemli bir organizasyona imza atıyoruz. Kahramanmaraş’ın amatör sporunun daha iyi yerlere gelmesi için gerekeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Biz herkesin fikirlerine açığız” ifadelerini kullandı.  

photo-2022-06-21-17-07-56-001.jpg
“AMACIMIZ GENÇLİĞE, GELECEĞE HİZMET” 
Amatör sporun gelişmesi adına çeşitli hamlelerde bulunan Onikişubat İdmanyurdu Spor Kulübü sporun gelişmesi için Kahramanmaraşlıyım diyen her kesimin bu işe el atması gerektiğini söyleyen Kulüp Yöneticisi Serhat Kapudere ise, “Onikişubat İdmanyurduspor Kulübünü kapısı her kesime açık, yeter ki gaye spor olsun. Bizim Amacımız gençliğe ve geleceğe hizmettir. Bu noktada alt yapımızı biz Onkişubat İdmanyurdu olarak genişletiyoruz. Çalışmalarımıza kaldığımız yerden de devam edeceğiz. Bu yolda bize öncülük eden İlker Yiyen’e ve Akif Arsan Hocama şükranlarımı sunuyorum. Bizler onlar sayesinde sporun içerisindeyiz ve sizlerin anıları ile spora tutunduk, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim burada bizlerle olduğunuz için” dedi.  
“SPOR’A YILLARIMIZI VERDİK” 
Uzun Yıllar aktif Halde ASKF, Saha Komiserleri ve Spor Kulüplerinde Antrenör, Sporcu ve Yöneticilik yaptığını ve halende Amatör takımların hizmetkarı olduğunu dile getiren Spor Adamı Gazeteci Akif Arslan, “Yıllardır Sporun içerisinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Yeri Geldi Hocalık, yeri geldi Yöneticilik, yeri geldi abilik yapmaya çalıştık. Siz gençlere tavsiyem sizlerde yaptığınız ii sevgi saygı çerçevesinde yapınız. Kahramanmaraş’ın kazanımı ahlaklı sporla gücüne güç katsın” diye konuştu.  
“SİZİ SEZON BOYUNCA TAKİP ETTİM” 
Onikişubat idmanyurdu spor Kulübünün bütün maçlarını sezon sonundan bu yana takip ettiğini ve futbolcuların kariyerlerini ve öz güvenini biliyorum diyen Efsane isimlerden Sait Akay ise, “Sizleri takdir ediyorum. Gerek Spor camiasının yapmadıklarını, ertelediklerini, hayata geçiremediklerini Serhat Hocam ve ekibi gerçekleştiriyor. Burada katılımın az olmasına rağmen burada olmayanların çok şey kayıp ettiğini söylemek isterim. Siz Gelecek nesillerin ise öz güvenleri ile yolunuza devam etmenizi başarıya ulaşacağınızı umut ediyorum” dedi.  
“ONİKİŞUBAT İDMANYURDU BENİM İÇİN AYRICALIK” 
Takımın kurucu yönetim kurulu üyesi olan Kahramanmaraş Bugün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlker Yiyen ise, “Bu takım 2014 yılında kurulurken ne yapalım nasıl bir yola çıkalım, diye düşünürken 2013 yılında büyükşehir yasası ile birlikte 2 metropol ilçeden oluşan Kahramanmaraş’ın yerleşim yeri olarak tercih ettiğimiz Onikişubat İlçesinin ismini taşıması, tarihin önemli takımlarından İdmangücü ve Yurdu isimlerini alması ile takımımızın ismi meydana geldi. Hatta kendi takımım diye Onikişubat İlker Yiyen spor olarak zaman zaman kısıtlandırıyorum. İsmini kodlama kısaltılmışı yaptığınız zaman İY kodlaması çıkıyor. Bu nedenle de isim fikir babalığı da yapıyorum. Her zaman d ifade ediyorum benim takımım diye.

Lakin artık bu şehre mal olmuş bir takım bu şehrin takımıdır. Bu nedenle de bunu yüceltecek isimler Ahmet Kapudere kardeşim, Serhat kardeşim ve siz değerli sporcularsınız. Sizler iyi olduğunuz sürece Onikişubat İY’de kendini çağa uyduracaktır. Burada spora yıllarca emek vermiş isimler var. Onların bu şehre nasıl önemli katkıları varsa, Onlara efsane diyebiliyorsak sizler neden Efsane olmayasınız” ifadelerini kullandı. 

photo-2022-06-21-17-07-59-001.jpg
“SPORUN HİÇKİMSEYE ZARARI OLMAZ” 
Kahramanmaraş Gençlikspor İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mustafa Arguz’da sporun içinde aktif futbolculuk, yöneticilik, hakemlik yaptığını ve spordan hiçbir zaman kopmadığını ifade ederek, “Sporun hiç kimseye zararı olmaz tam tersi faydası olur. Bugün Beden eğitimi öğretmenleri havadan uçup gelmedi. Bizler spor müdürlüğünde isek sporun faydalarından yararlandık. Sizler gençlerde faydalanın” dedi.  
“SPOR’ ÖNEM VEREN HERKES GELECEĞE YATIRIM YAPAR” 
Kahramanmaraş’ın amatörüne hizmet eden ve amatör futbolun cefasını çeken  Salih Fidan, amatörün kanayan yarasına parmak basarak Alt yapının şart olduğunu savundu.  
Salih Fidan, ‘’Her zaman söylüyoruz; bir spor kulübünün sürekliliği için altyapı takımlarını oluşturmak zorundadır. Aksi takdirde dökme suyla değirmenin dönmeyeceğini atalarımızda ifade etmişlerdir. İstediğiniz kadar geliriniz olsun, mali yönden sıkıntınız bulunmasın, eğer altyapıdan sporcu yetiştirip, kadronuzda yer veremiyorsanız, harcamalarınız her zaman artar, gün gelir bolluk içerisinde bile sıkıntılar yaşarsınız. O nedenle altyapıya önem vermek gerekiyor. Bu Noktada Onikişubat İdmanyurdu’nu tebrik ediyorum. Bakın şimdi şehrin profesyonel takımına Kahramanmaraşspor eski dönemlerde mücadele verdiği ilk dönemlerde Kahramanmaraş amatör ligindeki sporcuları taramadan geçirip, kadrosunu oluşturdu. Kendi evladına sahip çıktı, şampiyonluklar yaşadı. Sevincin kısa vadeye yayılmak istenmesiyle birlikte altyapı faktörü devre dışı bırakıldı. Dışarıdan getirilen futbolcularla kısa vadede başarı elde edildi ama gelinen sonuç ortada. sadece belirli takımların değil, tüm amatör kulüp yöneticilerinin, teknik adamlarının A takıma verdikleri önemden daha fazlasını altyapı takımlarına vermeleri gerektiğini, altyapılardan yetişen genç yeteneklere verilecek emeğin hiçbir zaman boşa çıkmayacağını unutmamak gerek. Bölgesel Amatör Ligi ve diğer üst liglerde yer alan takımlar, öncelikle bu amatör kümede yetişen filizleri taramadan geçirip, kadrolarında bu oyunculara yer verirlerse o zaman Kahramanmaraş futbolda ölümsüzleşir. Kendi yetiştirdiği oyuncularla, başarılarına yenilerini ekler. Aksi takdirde, badanaj yapmaktan öteye gidilemez” diyerek, spor yöneticilerine futbolculara önemli tavsiyelerde bulundu.  
“BİZ GENÇLİKSPOR OLARAK HER ZAMAN YANINIZDAYIZ” 
Kahramanmaraş’ın sporunun gelişmesi için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Karatutlu ise, “Biz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerin ve spor Kulüplerinin her zaman yanındayız. Eski yıllarda şimdiki gibi imkanlar yoktu. Şimdiki imkanların kıymetini biliniz. Bizler gerek saha olsun gerek faaliyetler olsun biz beraber çalışmaya hazırız” diyerek, gençlerin hizmetkarı olduklarını vurguladı. 
“İŞİBİLMEYEN YÖNETCİLER SPORU YOK ETMEK ÜZERE” 
Kendisinin uzun yıllar Profesyonel Futbol oynadığını, Hatta Amatörde takım çıkarttığını işi bilmeyen yönetimler yüzüne takımın aktifliğini durdurduğunu dile getiren Efsane isimlerden Yahya Canlı ise, “Maalesef ülkemizin büyük sorunlardan bir tanesi olan üst çatılar düzgün yönetilmiyor ve saçma sapan sistemler Türk futbolunu derinden etkiliyor. Kahramanmaraş olarak işe baktığımızda amatör spor kulüplerinde yöneticilik yapmakta olan isimlerin seceresine baktığımızda ne futbol oynamış, ne basket , ne voleybol. Hatta halı sahalardan bile uzak kalmış yöneticiler orada mevcut. Onlar sadece yeşil sahalarda poz vermeye yarıyor. Saçma sapan bir tüzük sistemi ile buralara gelmişler ve başkanlık makamı da 4 yıllık tecrübeyle sabit. Yani bu böyle olduğu sürece nereye gider bu spor branşları.

Kahramanmaraş’ın lokomotif takımı Kahramanmaraşspor’a gelecek olursak kulüp başkanı sadece bir amatör bir takımda kısa süreli bir futbol oynamış sonrada iş hayatına atılmış futboldan uzak bir sistemle Kahramanmaraşspor’un durumu ortada. Hal Böyle olunca da Kahramanmaraş futbolu başta olmak üzere sporu gerilemeye mahkum bırakılmış. Bunlar herkesin hoşuna gitmez ama gerçekler bunlar. Siz Onikişubat İdmanyurdu’muzun genç nesilleri sizlere gelince bu çarpık yönetim sisteme rağmen ayakta durmaya çalışıyor ve iğlerde mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Siz ve sizin gibi gelecek vaad eden sporu seven herkese kapımız açık. Bizler spor adamıyız ve elimiz kolumuz her alanda var Allah’a şükür. Sizler de ışık gördükçe sizleri üst alanlara taşımaya biz her zaman hazırız” değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.