Kahramanmaraş jandarma suçlulara aman vermiyor  

Kahramanmaraş jandarma suçlulara aman vermiyor  

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, 05-18 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonel faaliyetleri hakkında bir basın duyurusu yayınladı. 

Bu süre zarfında yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde imal ve ticareti ile uyuşturucu madde kullanma suçlarından 102 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Operasyonlarda 482 gram esrar, 186 gram metamfetamin, 101 gram bonzai, 3 gram kokain, 5 gram eroin, 40 kök kenevir bitkisi, 33 gram kenevir tohumu ve 75 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi.  
Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 3 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Bu operasyonlarda 8 adet ruhsatsız tabanca, 23 adet ruhsatsız av tüfeği, 27 adet tarihi obje ve 5 adet sikke ele geçirildi.  
Trafik timleri tarafından yapılan denetimlerde ise 27.948 araç kontrol edildi ve kural ihlalinde bulunan 530 araç sürücüsüne toplamda 1.102.722 TL trafik idari para cezası uygulandı.  
Ayrıca 201 araç trafikten men edildi ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 10 kişinin sürücü belgeleri geri alındı. Trafik jandarması timleri tarafından ise 1.948 yol kullanıcısına ve 1.255 öğrenciye trafik kazalarının önlenmesi amacıyla eğitim verildi ve bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.  
Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile mücadele kapsamında ise 73 yabancı uyruklu şahsa yol izin belgesi olmadan seyahat etmekten toplamda 209.218 TL idari para cezası uygulandı.  TEM Şube Müdürlüğü tarafından PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarda N.T. ve G.A. isimli şahısların terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi ve adli işlemlere başlandı. Ayrıca DEAŞ silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan bir şüpheli yakalandı.  
Siber suçlarla mücadele şube müdürlüğü tarafından içerikleri uygun olmayan 530 sosyal medya hesabı ve internet sitesinin erişimi engellendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.