‘Kahramanmaraş Depremleri’ Kongresinin Kapanışı Gerçekleştirildi

‘Kahramanmaraş Depremleri’ Kongresinin Kapanışı Gerçekleştirildi

Asrın felaketinin 1. yılı dolayısıyla “1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Kongresi” düzenlendi.

6 Şubat depremlerinin 1. yılı dolayısıyla düzenlenen kongrenin kapanış programında konuşan Başkan Güngör, “Bilimsel bulgularla desteklenen uygulanabilir çözüm önerileri bizim yol haritamız olacaktır. Gerçekleştirilen deprem kongremize katılan, fikir ve görüşleriyle katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Kahramanmaraş vizyonu doğrultusunda tüm alanlarda çalışmalar hummalı bir şekilde sürerken Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğiyle asrın felaketinin 1. yılı dolayısıyla “1. Yılında Kahramanmaraş Merkezli Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri Kongresi” düzenlendi. Alanında uzman isimlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin kapanış programı ise şehrin gözde turizm alanlarından Şairler Tepesi’nde gerçekleştirildi. Vali Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen ve asrın felaketinin şehirlere olan etkisinin değerlendirildiği programda, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar da dualarla yâd edildi.

Depremin Fiziki Etkileri Çok Büyük Oldu

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Asrın en büyük felaketini yaşadık. Çok zor günler geçirdik. Hamdolsun Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz bize hiçbir zaman ümitsizlik yaşatmadı. Bugün de çok değerli hocalarımızın katılımıyla depremin şehrimize etkilerini konuştuk, yeni Kahramanmaraş’ın imarı ve inşasını değerlendirdik. Uygulanabilir çözüm önerileri bizim geleceğe dönük yol haritamız olacaktır. Bu kongrelerde alınan kararların uygulanabilirliği çok önemli. Yapılan görüşmelerin bilimsel anlamda bulgularla desteklenebilmesi ve uygulanabilir olması da son derece değerli. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz”  cümlelerini kaydetti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.