Kahramanmaraş Andırın’da Elektrik Zammı Mağduriyeti

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde, yüzde 38’lik elektrik zam tarifesi, beklenildiği gibi Temmuz ayında değil, Haziran faturasına yansıtılarak onlarca kişinin mağduriyetine neden olduğu iddia edildi.

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde, T.C. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından açıklanan yüzde 38’lik elektrik zam tarifesi, beklenildiği gibi Temmuz ayında değil, Haziran faturasına yansıtılarak onlarca kişinin mağduriyetine neden olduğu iddia edildi.
EPDK, enerji üretim maliyetlerindeki artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarını artırdığını duyurmuştu. Bu artış, mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü için ise yüzde 20 oranında gerçekleşmesi planlanıyordu. 
Ancak, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde bu zam, Haziran ayında uygulanarak haksız kazanç elde edildiği öne sürülüyor.
“Mağduriyet Büyüyor”
Andırın’da yaşayan vatandaşlar, EPDK tarafından Temmuz ayında gerçekleştirileceği belirtilen zamlı tarifeye Haziran ayında maruz kaldı. Bu durum, birçok ailenin elektrik faturasının ödenememesi ve büyük maddi kayıplar yaşamasına sebep oldu. 
Yaz aylarında yüksek sıcaklıklar nedeniyle yayla evlerine yönelen Andırın halkı, yayla evlerinde yaşadıkları zam şokuyla da karşılaştı. 
Yeni Mahalle Kurucaova Mevkii’nde yaşayan Kamil Zorlu, 40 gün boyunca kaldığı yayla evinde EPDK’nın zamlı tarifesinin Haziran ayında faturasına yansıtıldığını belirtti.
“Firma Hatasını Kabul Ediyor, Ama Düzeltmiyor”
Kamil Zorlu, faturadaki zam farkını fark ettikten sonra firmaya başvurduğunu, firmanın hatayı kabul ettiğini fakat düzeltme yapılmadığını dile getirdi. 
Zorlu, firmadan dönüş olmaması halinde Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuracağını açıkladı.
Yaşadığı mağduriyeti anlatan Zorlu, “Yayla evimizde 40 gün kaldık. Geçen yıl Eylül ayında elektrik, su gibi ihtiyaçların faturalarını sıfırlıyoruz. Fakat bu yıl, Haziran faturasında yüzde 38’lik zam uygulanarak haksız kazanç elde edildi. Firmaya ilettim, hatalarını kabul ettiler ama dönüş olmadı. Andırın Postası Gazetesi aracılığıyla bu durumu duyurmak istiyorum. Bu sorun yalnızca benim değil, Yeni Mahalle Kurucaova Mevkii’nde yaşayan tüm vatandaşların başına geldi. Haksız kazancın son bulması gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.