Jandarma ile Emniyet bayram trafiğini helikopterle denetledi

Kahramanmaraş’ta jandarma ve emniyet ekipleri, halkın huzur ve güvenliği için bayram tatili boyunca hem havadan hem karadan denetlenecek.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı dolayısıyla helikopterle Kahramanmaraş-Adana, Kahramanmaraş-Kayseri ve Kahramanmaraş-Malatya kara yolunda trafik denetimi yaptı. 9 noktada 28 ekip ve 200 personelle bayram boyunca vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak için yapılan denetim, hem havadan hem de karadan devam edecek.

Trafiği havadan denetleyen ekipler, hatalı ve trafik kurallarına uymayan sürücüleri telsiz aracılığıyla kontrol noktasındaki ekiplere bildirdi. Denetimlerde 158 araç kontrol edilirken, kurallara uymadığı belirlenen 5 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Denetimlerle ilgili açıklama yapan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “Trafik güvenliği devletimizin, bakanlığımızın ciddi anlamda can ve mal kayıplarını azaltmak için önemli projeler geliştirdiği alanlardan birisi. Bu anlamda da özellikle bayram süresince can ve mal kayıplarını en aza indirgemek amacıyla diğer birimlerden Jandarma Komutanlığıyla İl Emniyet ekiplerimiz belli noktalarda müşterek ekipler oluşturmak suretiyle trafik güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın bayramı sevinç içerisinde kutlamalarını sağlamak için çok ciddi anlamda önlemler almış durumda. Bu noktada ilimizde de İl Jandarma Komutanlığımızla birlikte oluşturulan müşterek ekiplerle 9 nokta, 28 ekip ve 200’ e yakın personelimizle günlük trafik güvenliğini sağlamak amacıyla alanda, sizlerin de gördüğü gibi bugün Jandarma Genel Komutanlığımızın tahsis ettiği helikopterle havadan da bir denetim gerçekleştirdik. Bu noktada özellikle şehirler arası yollarda kural ihlallerini yer ekipleriyle koordineli bir şekilde bildirmek üzere havadan da yapılan bir denetim gerçekleştirildi. Yer ekiplerimizle uyumlu bir şekilde hem havadan hem karadan denetimlerimiz bayram boyunca devam edecek”  dedi.

İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Serkan Özel ise, “Bayram öncesi olduğu gibi bayramda da sayın İç İşleri Bakanımızın talimatıyla havadan ve yerden trafik denetimlerimiz devam ediyor. Bugün de helikopterle yerdeki ekiplerimizle beraber trafik denetimi yaptık. Tabi maksadımız vatandaşlarımıza kesinlikle ceza yazmak değil, amacımız kazasız belasız güzel bir bayram geçirmek. Can kayıplarının olmadığı, maddi hasarların meydana gelmediği güzel bir bayram geçirmek. Vatandaşlarımıza öğretici olmak, vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymasını sağlamak, maksadımız bu” diye konuştu.

photo-2021-07-21-15-22-37.jpg

photo-2021-07-21-15-22-45.jpg

1.jpg

photo-2021-07-21-15-22-43.jpg

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.