İzmir’den Depremin Merkez Üssüne Yardım!

Kahramanmaraş’taki depremzedelere İzmirli öğrencilerden insani yardım malzemesi getirildi.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremin yıldönümüne ramak kala, İzmir'den Kahramanmaraş'a uzanan ve gönülleri ısıtan iyilik hareketi, “YA DE Projesi başlatıldı.”

İzmir’den Kahramanmaraş’a yardım köprüsü

İzmir Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün, Yurtlarında kalan öğrencileri aracılığıyla depremden etkilenen illerimizde uygulamakta olduğu YA DE (Yurt Afet Destek Ekibi) Projesi kapsamında Kahramanmaraş’taki depremzede ailelere gıda, giyim ve hijyenden oluşan yardım malzemeleri gönderildi. 

Bu iyilik hareketinde bizde varız diyerek çalışmalara başlayan GSB İzmir İl Müdürlüğü KYK öğrencileri, kendi imkanları ile oluşturdukları giyim, gıda, hijyen ve çocuklar için oyuncaklardan oluşan yardım paketlerini İzmir İl Müdürlüğü ve Kahramanmaraş İl Müdürlüğünün organizesiyle kilometrelerce yol kat edip yine kendi elleriyle Kahramanmaraş'ı depremzede vatandaşlara dağıtarak İzmir'den Kahramanmaraş'a uzanan bir gönül köprüsü kurdu.

Şehrin farklı bölgelerinde ki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini ileten öğrenciler, aileler için hazırlamış oldukları paketleri de takdim etti.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Müdürü Üzeyir İleri, “6 şubat Kahramanmaraş depremi nedeniyle İzmir’deki öğrencilerimizin bir araya gelerek YA DE projesi kapsamında topladıkları yardımları onlarla birlikte Kahramanmaraş’ta belirlediğimiz 19 aileye dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda bu yardımların toplanması ve dağıtılmasında bizlere katkı sunan Gençlik Spor il müdürlüğümüze, İzmirli öğrencilerimize ve  herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.