İstiklal Üniversitesi İlk Öğrencilerini Alıyor!

İstiklal Üniversitesi İlk Öğrencilerini Alıyor!

2020 YKS sonuçlarına göre Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü’ne 41 öğrenci yerleştirildi.

YKS Dil Sınavı sonuçları dikkate alındığında Mütercim Tercümanlık Bölümleri arasında en yüksek puanla tercih edilen üniversite, İstiklal Üniversitesi oldu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı 2020 YKS yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre 41 öğrenci, İstiklal Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Mütercim-Tercümanlık Bölümüne girmeye hak kazandı. Üniversitemizi tercih eden öğrenciler arasında 518 puanla Türkiye derecesi elde eden bir öğrenci bulunurken, YKS Dil Sınavı sonuçları dikkate alındığında Mütercim Tercümanlık Bölümleri arasında en yüksek puanla tercih edilen üniversite, İstiklal Üniversitesi oldu.

İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, lisans düzeyinde ilk öğrencileri almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İstiklal Üniversitesi’ni sağlam temeller üzerine oturtmak için gerekli altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Prof. Dr. Özgül, şunları kaydetti:

“Öncelikle 2020 YKS sınav sonuçlarının ülkemiz ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bildiğiniz gibi üniversitemiz Türkiye’nin en yeni üniversitelerinden birisi. Göreve başlamamızın hemen ardından akademik kadromuzu oluşturmaya ve uygun bölümleri açmaya başladık. Bu bölümlerimizden ilki de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi çatısı altında kurduğumuz İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü idi. YÖK Başkanlığımız tarafından bu bölüme 40 kontenjan ayrılmıştı. YKS sonuçlarına göre de 41 öğrencimiz bu bölümü tercih ederek, yerleştirilmeye hak kazanmış. Tercih eden öğrencilerimiz arasında 518 puan alarak üst düzey başarı elde eden bir öğrencimiz de bulunuyor. Bu tablo bizler için gerçekten mutluluk verici oldu. Üniversitemizi tercih eden ve yerleşmeye hak kazanan öğrencilerimizi kutluyor, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. Üniversitemizi sağlam temeller üzerinde inşa etmek için kampüs yerinin belirlenmesi başta olmak üzere, geçici olarak kullanacağımız binaların hazırlanması, akademik kadrolarımızın oluşturulması ve yeni bölümlerin açılması için çalışmalarımız devam edecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.