İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı!

İstanbul'da Santa Maria Kilisesi'nde silahlı saldırı!

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı yapıldı.

Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılan saldırının tek bir kişiye yönelik ve tabanca ile gerçekleştirildiği tespit edildi. Saldırı sonrası kaçtıkları güzergahları belirlenen 2 şüphelinin yakalanması için tüm çalışmalar sürdürülüyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki saldırıyla ilgili kilisenin rahibi Anton Bulai ve Polonya'nın İstanbul Başkonsolosu Witold Lesniak ile telefonda görüştü

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi.

Kiliseye gelen kar maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu da ayine katılanlar arasında yer alan C.T. adlı kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili çok geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

SALDIRIDA TABANCA KULLANILMIŞ

Olayla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında saldırının otomatik silahla yapıldığı iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak yapılan çalışmalarda saldırganların olayda tabanca kullandıkları tespit edildi. Kaçtıkları güzergahları belirlenen şüphelilerin yakalanma çalışmaları devam ediyor.

KAÇAN SALDIRGANLAR HER YERDE ARANIYOR

Saldırıyı düzenleyenlerin, G. I. ve D. I. olduğu değerlendiriliyor. Henüz resmi kaynaklar tarafından teyit edilmeyen bilgiye göre, saldırganların kasten adam yaralamadan suç kayıtları bulunuyor.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: SALDIRGANLARI YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILMIŞTIR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.(Habertürk)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.