İlk Dersi Rektör Can verdi

İlk Dersi Rektör Can verdi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından çevrim içi olarak düzenlenen ‘Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı’nın ilk dersini Rektör Prof. Dr. Niyazi Can verdi.

“Sürekli eğitim, örgün eğitim yanında herkes için gerekli bir alan olarak dünyanın gündeminde artık.” diyen Rektör Can, “Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak bunun farkındayız. Bu nedenle gerek mesleki konularda, gerekse genel eğitim konularında sertifika programları düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı

“Bu sertifika programında, özellikle çocukla muhatap herkesle ilgili uzman hocalarımız tarafından önemli bilgiler paylaşılacaktır. Adımız öğretmen olmasa da hepimizin öğrenme ve öğretme rollerimiz var.” diyen Rektör Can, “Eğitimde öncelikle işe kendimizi tanımakla başlamalıyız. Öğretmen, anne, baba, işveren vb. kendini, donanımını, yeterlilik ve yetersizliklerini tanıyarak çocuğa faydalı olabilirler. Sonra çocuğu iyi tanımak gerekir.” şeklinde konuştu.

Rektör Can, “’Nasıl kendimizi ve çocuğu tanıyabiliriz?’, ‘Bizler okuma alışkanlığı kazanmadan öğrenciye, çocuğa nasıl okuma alışkanlığı kazandırabiliriz?’, ‘Eğitimde ödül ve ceza nedir, nasıl kullanılır?’, ‘Okul çağında akran kültürü nedir, bu çerçevede nasıl hareket edilir?’, ‘Çocukla ilişki ve iletişim nasıl sağlanır?’, ‘Teknoloji bağımlılığı ne demek, sınırları nedir?’, ‘Çocukta dikkat dağınıklığı hangi yöntemlerle azaltılabilir?’, ‘Ders çalışmak istemeyen çocuğa nasıl yardım yapılır?’ vb. soruların cevaplarını bu sertifika programında kazanacağız” dedi.

Ders sonunda söz alan Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Tekbıyık, sertifika programına destek veren Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, görev alan hocalarımız ile böyle önemli bir konuya ilgi duyarak sertifika programına kayıt yaptıran katılımcılara teşekkür etti.

‘Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı’ perşembe ve cuma akşamları saat 21.00-22.30 saatleri arasında çevrim içi olarak düzenlenen eğitimlerle devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.