İletişim Başkanlığı Deprem Bölgesinde!

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Uluslararası Medya Koordinatörlüğü  deprem bölgesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, ulusal medya ve 21 ülkeden 150 uluslararası medya mensubu olmak üzere toplam 200  basın mensubuna yönelik deprem bölgesi programı düzenledi. 

Bunların 36 basın mensubu Kahramanmaraş’a gelerek, valilikte deprem bölgesindeki son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. 

Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlık ederken, bilgilendirmeyi  ise İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur yaptı. 

1400 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş depremlerinde sembol isim olan Ebrar sitesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Azerbaycan hükümetinin birlikte yaptığı 10.000 konut ve eşleri projesine dahil edildi. 

Afetten sonra şehre yapılan yatırım miktarının 7 milyar 171 milyon 789 lira olduğu belirtilen toplantıda,  6 Şubat'ta Cumhurbaşkanının da katılacağı programda 8122 kentsel kalıcı konut, 1167 kırsal köy tipi deprem evleri olmak üzere toplamda 9289 konut teslim edilecek.

KOTEYNERLERDE 128 BİN KİŞİ YAŞIYOR

Kahramanmaraş Valisi Ünlüer, burada yaptığı konuşmada  şuanda konteynerlerde 128 bin kişinin yaşadığını ifade ederek, 6 şubatta 9 bin 300 kalıcı ve deprem konutun teslim edileceğini sözlerine ekledi. Bu teslimatların her ay devam edeceğini söyleyen Vali ünlüer, tahini olarak en geç Haziran temmuz gibi 30 bin konutun depremzedelere teslim edileceğini ifade etti. 

 Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, açıklamasının devamında; “Bugün burada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı dünyanın çeşitli ülkelerinden gazeteci arkadaşlarımızla bizi bir araya getirdi. Şehrimizde şuana kadar neler yapıldı, neler yapılması planlanıyor? Onları, onların sualleri eşliğinde cevaplamaya çalıştık. 6 şubat depremleri ilimizde çok büyük hasarlara yol açtı. İlk önce vatandaşlarımızı çadır kentlere yerleştirdik, daha sonra da konteynerlere yerleştirdik. Şuanda konteynerlerde 128 bin kişi yaşıyor. Depremlerin seneyi devriyesinden itibaren de vatandaşlarımızı konteynerden kalıcı konutlara yerleştirmeye başlayacağız. İlk etapta 9 bin 300 konutumuzu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bu teslimata her ay devam edeceğiz. Tahminen haziran temmuz gibi 30 bin konutumuzu vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Hedefimiz ilde 46 bin konutu yapmak. 15 binini kırsalda ve 30 binini şehir merkezinde yapmayı planladık ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.