İçişleri Bakanlığı Açıktan Kadrolu Devlet Memuru Alımı Yarın Başlıyor…

İçişleri Bakanlığı Açıktan Kadrolu Devlet Memuru Alımı Yarın Başlıyor…

İçişleri Bakanlığı tarafından açıktan ve kadrolu olma üzere devlet memuru alımı başvuruları alınacak. Bu Pazartesi başlayacak kamu memur atama süreci bu yazımızda.

İçişleri Bakanlığına kadrolu memur alımı başvuruları alınacak. Bakanlık merkez teşkilatı için Genel İdare Hizmetleri GİH sınıfında kadrolara memur atama başvuruları alınacak. Avrupa Birliği AB Uzman Yardımcısı alımına başvurular ve tüm gerekli süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Devlet memuru alımı başvuru şartları nelerdir?

Adayların Devlet Memurları Kanununda yer alan genel şartları taşıması,35 yaşını doldurmamış olması, askerlikle ilişiklerinin olmaması gerekmektedir. Adayların Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS’den en az 70 ve üzeri puanının olması gerekiyor.

Memur personel alımı başvuru nitelikleri

Başvurularda adayların “hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden” mezun olması gerekmektedir.

Kamu personeli alımı başvuru süreci

İçişleri Bakanlığı kadrolu devlet memuru alımı için başvurular bu hafta alınacak. Adaylar 12 Şubat ile 16 Şubat 2024 tarihleri arasında online olarak Bakanlık internet sitesinden başvurularını yapabileceklerdir.

İçişleri Bakanlığı devlet memuru alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.