Hakimler ve Savcılar Kurulu Memur Alımı Pazartesi Başlıyor!

Hakimler ve Savcılar Kurulu Memur Alımı Pazartesi Başlıyor!

Hakimler ve Savcılar Kurulu HSK tarafından KPSS 60 ve 70 puanlarla başvuru yapılabilecek memur alımı süreci bu Pazartesi başlıyor. 

Kamu kurumu tarafından KPSS 60 ve 70 puanlarla başvuru yapışabilecek. Güncel kadrolara Hakimler ve Savcılar Kurulu HSK memur alımı bu Pazartesi itibarıyla 5 Şubat 2024’te başlıyor. Büro personeli alımı ile destek personeli alımı tüm şartları, süreci ve gerekli bilgileri hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Başvuru için adayların 657 DMK’daki şartlara haiz olması gerekmektedir. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, 36 yaşından gün almamış olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, lisans, önlisans ve lise KPSS 2022’den büro personelinde en az 70 puan almış olmak, destek personelinde en az 60 ve üzeri puan almak şartı var.

Kamu personeli alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

Büro Personeli alımları için bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde MEB onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak gerekiyor.

Destek Personeli “Hizmetli” alımları için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartı var.

Hakimler ve Savcılar Kurulu memur alımı başvuruları nasıl olacak?

Hakimler ve Savcılar Kurulu HSK memur alımı başvuruları 5 Şubat ile 9 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. Başvuru iş ve işlemleri Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği adresine “Emniyet Mahallesi, Mevlana Bulvarı No:36 Yenimahalle / ANKARA)” sadece şahsen yapılabilecektir.

Hakimler ve Savcılar Kurulu memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.