Gündüz suçluların gece seyircinin karşısında

Gündüz suçluların gece seyircinin karşısında

Kahramanmaraş’ta 35 yaşındaki polis memuru Hüseyin Polat, gündüz suçluların gece ise seyircilerin karşısında ter döküyor. 14 yıldır polis memuru olan Polat, akşamları aldığı tiyatro eğitiminin ardından seyircinin karşısına çıkacak.

Çocukluğunda bu yana şiir ve tiyatro tutkunu olan 2 çocuk babası Hüseyin Polat, ilk şiir kitabını polis okulu öğrencisiyken yazdı. Çocukluk hayali olan polislik mesleğini çeşitli illerde yapan ve görevini halen memleketi Kahramanmaraş'ta sürdüren Polat, bir yandan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde uyuşturucu ile mücadele ediyor, diğer yandan şiirler yazıp tiyatro sahnelerinde eğitim alıyor.

Mesleğini çok sevdiğini ve sanatın da kendi hayatında önemli bir yeri bulunduğunu belirten Hüseyin Polat, "Şiire merakım çocukluğumdan bu yana vardı. İlk kitabımı 2006 yılında yazdım. Daha sonra ikinci şiir kitabı daha çıkarttım. Son olarak deneme yazılarımın yer aldığı kitabım da şu an basım aşamasında. Tiyatroya arkadaş tavsiyesi ile başladım ve çok mutluyum. Sanatı ve işimi ayrı tutuyorum. Bu ikisi birbirinden çok farklı şeyler. Hem çalışma alanı olarak ağırlıkları zorlukları olan bir iş yaptığım için sanatı hep ayrı tuttum. Polislik mesleğimi severek yapıyorum. İnsanın kendi içindeki cevherleri de çıkarması lazım. O yüzden bu ikisi benim için ayrı. İnsan tempoya zamanla alışıyor. Çok az uyuyoruz ama işimizi sevdiğimiz için yorulmuyoruz. Hem işimize hem aileye hem de kitap çalışmaları hem tiyatro yoğun bir tempo istiyor. Hepsine birden koşturuyoruz. Allah izin verdikçe hem mesleğimi hem sanatsal faaliyetlerimi bir arada sürdüreceğim" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.