GSB Sözleşmeli 950 Yeni Kamu Personeli Alımı Yapacak! 

GSB Sözleşmeli 950 Yeni Kamu Personeli Alımı Yapacak! 

Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB tarafından güncel 950 kadro için sözleşmeli yeni kamu personeli alımı yapılacak. Başvuruları, süreci ve tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024 yılı yeni kamu personeli memur alımları kapsamında 950 kontenjan için başvurular gecikti. Daha önce gençlik çalışanı alımı ile birlikte açıklanan sözleşmeli antrenör alımları henüz başlatılmadı. Adaylar konuyla ilgili sürecin başlatılmasını talep ediyor. Öte yandan bu atamada mülakat şartının olmamasını ve direkt KPSS puanı ile atama gerçekleştirilmesini bekliyor.

Atamalar mülakatsız olsun

Belirttiğimiz üzere atamaların tıpkı Sağlık Bakanlığı ve diğer birçok Bakanlıkta olduğu gibi artık direkt KPSS puan üstünlüğüne göre atamaların yapılması da özellikle bekleniyor. Kamu personeli alımı olarak sizleri süreçle ilgili olarak bilgilendireceğiz ve adayların beklentilerinin gündeme gelmesi adına haberimizi hazırladık.

Kimler GSB personel alımına başvurabilecek?

Adayların başvuru için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak gerekmektedir. Bu kapsamda Türkiye Vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almamak, herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden ya da meslekten ihraç edilmemiş olmak şartı var. Adayların ayrıca görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması şartı var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı mezuniyet şartları nelerdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı memur alımında adaylar başvuru için üniversitelerin lisans “beden eğitimi veya spor eğitimi veren bölümlerinden” mezun olması şartı var. KPSS olarak da 2022 yılı için en düşük 50 ve üzeri puanı olması gerekiyor. Ayrıca adayların başvuru yapılacak olan branşta en az temel antrenörlük (ikinci kademe) düzeyinde antrenörlük belgesi olması gerekiyor.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.