Göksun Belediyesi Öğrencileri Sınavlara Hazırlamaya Devam Ediyor…

Göksun Belediyesi Öğrencileri Sınavlara Hazırlamaya Devam Ediyor…

Göksun Belediyesi, ilçe genelinde Akademik Başarıyı artırmak amacıyla ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerinin LGS ve TYT-AYT sınavlarına hazırlanmaları için Türkiye Geneli Kazanım Değerlendirme Sınavları yapıyor.

Eğitim ve Öğrenci dostu Göksun Belediyesi, ilçe genelinde Akademik Başarıyı artırmak amacıyla ilçedeki ortaokul ve lise öğrencilerinin LGS (Liseye Geçiş Sınavı) ve TYT-AYT (Temel Yeterlilik – Alan Yeterlilik Testi) sınavlarına hazırlanmaları için Türkiye Geneli Kazanım Değerlendirme Sınavları yapıyor.

img-3812-001.jpg

Göksun Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında geçtiğimiz günlerde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavına ilçe genelindeki 16 Ortaokul ve 12 Lisede eğitim gören toplam 1530 öğrenci katılıyor.

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar ile birlikte Fatih Ortaokulu ve Nevzat Pakdil Yatılı İlköğretim Okulunu ziyaret ederek ilk sınav öncesi öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Kazanım Değerlendirme Sınavı ile ilgili öğrencilerle sohbet eden Başkan Aydın, sınav hakkında öğrencilerin talep ve isteklerini dinleyerek değerlendirmelerde bulundu. Başkan Aydın, yıl sonunda yapılacak olan sınavda her okuldan başarılı olan dört öğrenciyi Çanakkale Gezisi ile ödüllendireceğini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Akpınar, eğitim alanında yapmış olduğu çalışmalar ile öğrenciler ve eğitim kurumlarına yapmış olduğu tüm destekler için Başkan Aydın’a teşekkür ettiğini belirtti.

Göksun Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında yılsonuna kadar LGS ve TYT-AYT alanında 3’er adet olmak üzere toplam 6 adet Kazanım Değerlendirme Sınavı yapılacak.

Göksun Belediyesi tarafından 2021-2022 eğitim öğretim döneminde yapılan Kazanım Değerlendirme Sınavları sonucunda Göksun’lu öğrencilerin LGS’de almış oldukları puan ortalamasına göre Göksun İl Birincisi olmuş, Başkan Aydın’da her okuldan üç öğrenciyi Çanakkale Gezisi ile ödüllendirmişti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.