Germanicia’nın artık bir hikâyesi var!

Germanicia’nın artık bir hikâyesi var!

Kahramanmaraş turizmini dünya arenasına taşıyacak olan Germanicia Antik Kent’te yaşanılan hayatı romanlaştıran Araştırmacı-Yazar Ali Avgın tüm eleştirmenlerden tam not aldı.

İki bin yıl önce bölgede yaşanılan hayatı bugüne taşıyan ve literatüre girdirmeyi başaran yazar Avgın’ın yeni romanı “Germanicia Güzeli” Kahramanmaraş’ın turizme açılan kapısının da önemli bir anahtarı olacak.

Günümüz turizminden en büyük payı kültür ve inanç turizmi alırken, Kahramanmaraş’ta yapılan son çalışmalarla kazıları hızlanan Germanicia Antik Kenti, hikâyesiyle de turizmin göz bebeği olacak. Han Duvarları, Maraş Mevlevihanesi ve Kayıp Sevda gibi dev eserleri kültür hazinemize kazandıran Araştırmacı-Yazar Ali Avgın’ın 3,5 yıl önce başladığı Germanicia’daki yaşantıyı anlatan romanı tüm kitap marketlerde yerini aldı.

Germanicia Antik Kent üzerine yazılan makale, tez ve araştırmaları tek tek inceleyerek kitap haline getiren Yazar Avgın 4’üncü kitabının lansmanı Mado Evinde düzenlenen basın toplantısında gerçekleştirildi. Avgın; “Tarihte çok ayrı bir yere sahip Germanicia’nın gün yüzüne çıkması için üstün gayret gösterilmektedir. Bizde bir yazar olarak kültür turizminin en temel öğesinin o eserlerin efsanesi, yaşanmışlığının hikâyesi olduğunu biliyoruz. Roma döneminde inşa edilen Andırın Kalelerinden başlayan, Eshab-ı Kehf’te devam eden hikâyenin Germanicia’da yeni bir vücut bulmasını anlatan, bölgeye insanların farklı ve manevi bakış açısıyla bir anda tarihin sır dolu koridorlarına taşıyacak adeta iki bin yıl öncesinin havasını solutacak bu eserimizi kültür hazinemize kazandırmaktan dolayı mutluluk duyuyorum.” dedi

Yıllardır Kahramanmaraş’ın kültür hazinesine eser bırakmak için maddi ve manevi imkânlarını sonuna kadar kullanan yazar Avgın’ın yeni eseri Germanicia üzerine yazılan ilk roman olarak da dikkatleri üzerine çekti. Toplantıya katılan bir birinden önemli yazar ve akademisyenler, o dönemde geçen yaşantının romanlaştırılmasının çok önemli olduğunu ve bu yaşanmışlıktan yola çıkarak, antik kentin gizeminin de her yönüyle tarih severlere sunulacağını belirttiler.

GERMANİCİA HİKÂYESİYLE DE TURİZMİ CANLANDIRACAK

Araştırmacı Yazar Ali Avgın, Yediveren Yayınlarında çıkan ‘’Germanicia Güzeli’’ adlı romanının tanıtım toplantısı Mado Evi’nde gerçekleştirildi. Ulusal ve Yerel Basın’ın yoğun ilgi gösterdiği programda roman hakkında akademisyenler ve yazarlar görüşlerini kamuoyu ile paylaştı.

Kahramanmaraş’ın Kültür ve İnanç turizmine büyük katkı sağlayacak olan toplantıya; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı, KSÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oktay Dumankaya,  KSÜ Öğretim Görevlisi Mesut Bilginer, Eğitimci Yazar Salman Kapanoğlu, Mavi Düşünce Akademi ve Derneği Başkanı Yediveren Yayınları adına Tarihçi Yazar Mehmet Işık, Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Der­neği Başkanı Eğitimci Yazar Ramazan Avcı ve Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdulhakim Eren ve Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek Bey ve MADO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kanbur, İlk Kültür ve Turizm Müdür Vekili Semih Gemci ve Kahramanmaraş Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı Abdullah Kalın katıldı.

 ‘’KAHRAMANMARAŞ’IN DEĞERLERİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI GÖREV BİLDİK’’

Han Duvarları Kalbe Düşen Kor ve Kayıp Sevda Gizemli Yılların Aşkı ile Maraş Mevlevihanesini kültür hazinesine kazandıran Araştırmacı Yazar Avgın girdikleri yeni bir yolda Germanicia Güzeli Romanını konusunda uzman akademisyen, yazar ve araştırmacıların tarihi ve teknik destekleriyle okuyucusuyla buluşturduklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.