'Gençler Edeler Kurtuluşun İzinde' yarışması tamamlandı

'Gençler Edeler Kurtuluşun İzinde' yarışması tamamlandı

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği “Gençler Edeler Kurtuluşun İzinde Yarışması” Cuma günü yapıldı.

Kahramanmaraş’ın Kurtuluş savaşında verdiği bağımsızlık mücadelesinin arkasındaki manevi ruh, günümüze tevarüs etmiş olan bağımsız yaşama ülküsüyle yoğrularak genlerimize kodlanan milli kültür ve ahlakımızın asalet ve ilkelerinden yola çıktığımız Maraş Muharebesi’nde etkin rol oynayan kişiler ve şehrin tarihi yerlerine dikkat çekilerek gençlerimizde milli şuurla farkındalığın arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla yapılan yarışmaya 50’ ye yakın gencimiz katıldı.

img-1186.jpg

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde İl Müdürü Cemil Boz’dan ilk şifreleri alan sporcular 7 adet güzergahtan şifreleri toplayarak Kahramanmaraş Kalesinde final yaptılar.

img-1200.jpg

7 adet şifreyi en hızlı bir şekilde toplayarak Kaleye ilk ulaşan Ayşenur Gökkaya ve Esra Kavak yarışmanın 1. Si oldular. Birinci olan gençlerimiz yarışmanın ödülü olan 1500 tl lik hediye çekini Cemil Boz’dan aldılar. Ayrıca katılan tüm yarışmacılara Kahramanmaraş’ın Kurtuluşunu anlatan kitap hediye edildi.

img-1218.jpg

img-1243.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.