Futbol Antrenörlerine yönelik gelişim semineri düzenlendi

Futbol Antrenörlerine yönelik gelişim semineri düzenlendi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Kahramanmaraş Şubesi işbirliğiyle antrenörlere yönelik gelişim semineri düzenlendi.

3’üncüsü düzenlenen sürekli gelişim semineri ve zorunlu gelişim semineri, Kahramanmaraş’ta görev yapan antrenörlerin katılımlarıyla KSÜ kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Seminer programının açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal yaptı. Bireysel gelişimin toplumsal gelişimin en önemli aşaması olduğuna dikkat çeken Sezal, Kahramanmaraş futbolunun hak ettiği seviyelere ulaşması için hep birlikte çalışmamız gerektiğini ifade etti.

TÜFAD Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Mesut Çanak ise 2008’de kurulan derneğin faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Kahramanmaraş’ta futbolun güncel durumu ve hedeflerine ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Başkan Çanak, gelişim seminerlerine katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Kahramanmaraş Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Akif Bulut da kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirerek, Kahramanmaraş futbolunun gelişmesi için Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından seminer programlarına geçilirken, KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay ‘Fair Play ve Etik Değerler’, Spor Hekimliği Uzmanı Uz. Dr. Mustafa Ayazoğlu ‘Antrenmanlarda ve Müsabakalarda Ani Ölümler’, KSÜ Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu ‘Fiziksel Performansın Ölçülmesi ve Değerlendirmesi’, Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Şaban Nedirli ‘Futbolda Değişen Oyun Kuralları’, KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan ‘Takım Ruhu’ başlıklı seminer sunumlarını gerçekleştirdiler.

Teorik seminer programının ardından Teknik Direktör Kadir Ardınç tarafından KSÜ Avşar Yerleşkesi Spor Kompleksinde ‘Futbolda Kanat Organizasyonları’ başlıklı saha uygulaması gerçekleştirildi.

Seminer programı yapılan değerlendirme toplantısının ardından son buldu.

2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.