Euro 2024 puan durumu: Türkiye nasıl tur atlar? Gözler Çekya maçında!

Euro 2024 puan durumu: Türkiye nasıl tur atlar? Gözler Çekya maçında!

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 6 grupta ikinci maçlar tamamlandı. İkinci müsabakaların ardından Almanya, İspanya ve Portekiz son 16 turunu garantiledi.

A Milli Takımımız için ise gözler Çekya maçında, işte tüm ihtimaller…

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) gruplarında ikinci maçlar sona erdi. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada dörderli 6 grupta mücadele eden 24 takım, 12 maç yaptı. İkinci müsabakaların ardından A Grubu’nda Almanya, B Grubu’nda İspanya ve F Grubu’nda Portekiz, son 16 turunu garantiledi.

Türkiye nasıl tur atlar?

Portekiz’e yenilen A Milli Takımı’nda gözler Çekya maçına çevrildi. Turnuvadaki kaderimizi Çekya maçından çıkacak sonuç belirleyecek. Galibiyet veya beraberlikte grubu ikinci sırada tamamlayıp son 16 turuna çıkacağız.

  • Biz Çekya’ya yeniliriz, Portekiz Gürcistan’a yenilmezse grubu üçüncü sırada tamamlayıp en iyi üçüncülük hesaplarına dahil olacağız. Bu durumda Çekya grubu ikinci sırada tamamlayarak üst tura çıkacak.
  • Biz Çekya’ya yenilir, Gürcistan da Portekiz’i mağlup ederse grupta son sırayı alıp turnuvaya veda edeceğiz. Bu hesapta Çekya veya Gürcistan’dan averajı iyi olan taraf grupta ikinci sırayı alacak, 3. sırada kalan ülke ise en iyi üçüncü olma hesabına girecek.(İndigo)

F Grubu

  • Gürcistan-Çekya: 1-1
  • Türkiye-Portekiz: 0-3

Puan tablosu:

Takım

O

G

B

M

A

Y

AV.

P

Portekiz

2

2

0

0

5

1

4

6

Türkiye

2

1

0

1

3

4

-1

3

Çekya

2

0

1

1

2

3

-1

1

Gürcistan

2

0

1

1

2

4

-2

1

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.