En iyi Elbistan Lavanta Vadisi Peyzaj Tasarım Projesi seçildi 

En iyi Elbistan Lavanta Vadisi Peyzaj Tasarım Projesi seçildi 

Kahramanmaraş’ın Elbistan Lavanta Vadisi Peyzaj Tasarım Projesi jüri sınavı sonucunda en iyi üç proje belli oldu.  

En iyi projeler KSÜ Orman Fakültesinde Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gurbuz, Büyükşehir  Belediye Meclisi üyesi Ahmet Özalp ve Dilek Çevik, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakan Oğuz, ve proje dersi danisman öğretim üyeleri Doc. Dr Şule Kısakürek ve Dr Öğretim üyesi Mahmut Tugluer’ den oluşan jüri tarafından belirlendi. 

img-20220611-wa0002.jpg
 Jüri sınavına katılan Öğrencilerin ELbistan Lavanta Vadisi Peyzaj Tasarım Projeleri diğer öğrenci projeleri ile birlikte Orman Fakültesinde sergilendi. Serginin açılışına Rektör Niyazi Can, Elbistan belediye başkanını temsilen büyükşehir belediye meclis üyesi Ahmet bey ve Orman Fakültesi Dekanı, ve Peyzaj Mimarları Odası Kahramanmaraş temsilcisi Dilay Zulkadiroglu, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyeleri ve farklı kurumlardan ziyaretçiler katıldı.  

img-20220611-wa0003.jpg
Sergi açılışından önce proje danışmanlarından Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şule Kısakürek “Belediyelerin talepleri üzerine öğrencilerimizi gerçek alanlarda çalıştırıyoruz. Bu dönem öğrencilerimize Elbistan Belediyesi’nin talebi üzerine Elbistan Lavanta Vadisi Peyzaj Tasarım Projesini çalıştılar.  3. Geleneksel Peyzaj Mimarlığı Öğrenci Proje sergimizde öğrencilerimizin projelerini sizlerle paylaşmak istedik” dedi. 

img-20220612-wa0003.jpg
Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin ise Peyzaj Mimarlığı bölümünün uygulamaya dönük çalışmalarını desteklediklerini ve teşvik ettiklerini, bu tür çalışmaların hem belediyeler için hem öğrencilerimiz için de önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.  Ahmet Özalp ise ‘Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile yapılan bu çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, öğrencilerimizin güzel fikirleri olduğunu, bu farklı fikirlerden yararlanacaklarını ifade etti ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can belediyeler ile işbirliğinin çok önemli sonuçları oldugunu, karşılıklı bir faydalanma söz konusu olduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti ifade etti ve derece alan öğrencileri tebrik etti.  
Daha sonra dereceye  giren öğrencilere Elbistan Belediyesi' başkanının hediyeleri  takdim edildi. Projesi 1. seçilen Sırrı Sayın’a hediyesini KSÜ Rekoru Prof. Dr. Niyazi Can, 2. seçilen Rabia Yıldızlı’ya hediyesini Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özalp, projesi 3. seçilen Rama Dırı’ya hediyesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin tarafından verildi.  
Daha sonra sergi açılışı katılan davetliler ile birlikte gerçekleştirildi ve sergilenen öğrenci projeleri ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Sergi toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.   

img-20220612-wa0004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.