En Güzel 10 Mimari Eseri

En Güzel 10 Mimari Eseri

Dünyanın görülmesi gereken en güzel ve muhteşem 10 mimari eserini inceleyelim:

1. Ayasofya, Türkiye

ayasofya.jpg

Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülüp, 1935 yılında müzeye dönüştürülen geçtiğimiz Ağustos ayından itibaren de tekrar camii olan yapı devasa bir güzelliğe sahip. Her sene milyonlarca yerli yabancı turistin ilgi kaynağı olması ve büyük ilgi görmesi ne kadar muazzam bir yapı olduğunu bize kanıtlıyor.

2. Parlamento Binası, İngiltere

ingiltere-parlamento-binasi-londra.jpg

1700’lü yılların sonunda yapımına başlanıp yaklaşık 1800 yılında açılan dünyanın en eski parlamentosu adı ile anılan yapı heybetli görüntüsü ile bize ne kadar güzel bir yapı olduğunu kanıtlıyor. Yapı o kadar büyük ki içinde 1000’den fazla odası, toplamda 5 kilometreyi bulan uzun koridorları var. Özel organizasyonlara ev sahipliği yapan yapı yoğun bir ilgiye sahip.

3. Tac Mahal, Hindistan

tac-mahal.jpg

17.yy’da İmparator Şah Cihan tarafından hayatının aşkı Mümtaz Mahal onuruna inşa ettirilmiş olan yapı Hindistan’ın sembolüdür. Şah Cihan’ın mezarını barındıran bu türbe mimarisi yapı olarak yerli ve yabancı turistler tarafından büyük bir ilgi görüyor. Gerçekten de görülmeye değer harika bir görüntüsü olan yapı.

4. Yasak Şehir Tapınağı, Çin

yasak-sehir.jpg

15.yy’da inşa edilen yapı, Çin Haneden Sarayı olarak kullanılmış uzun süre ve içerisinde 8707 tane odası bulunmaktadır. Büyük ve heybetli olmasına rağmen gayet sade bir görüntüsü olan yapı.

5. Sidney Opera Binası, Avustralya

sydney-opera-house-4.jpg

1973’de açılan yapı içerisinde yaklaşık 5 tiyatro salonu bulunmaktadır. Ayrıca içerisinde 1000 oda bulunmaktadır. Muazzam bir görüntüye sahip bu mimari yapı büyük bir ilgiye sahip ve dünyaca ünlü gösteriler, tiyatrolar, müzikaller gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

6. Empire State Binası, Amerika

empire.jpg

102 katlı olan bu devasa yapı 1932 yılında yılında bitirilmiştir. Modern mimari harikalarından olan bu yapı en yüksek bina olma unvanını kaybetmiş olsa da hala yoğun bir ilgi görüyor. Sadece 18 ayda bitirilmiş olması da insanı şaşırtan bir diğer faktör. Ayrıca o kadar güzel bir yapı ki bazı günler alt katlarda yağmur yağarken en üst katlarına kar yağdığı bile görülmüştür.

7. Sagrada Familia, İspanya

sagrada-familia-barcelona-spain.jpg

Avrupa’nın en farklı dini yapılarından biri olan bu yapı 1882’de yapılmaya başlanmıştır. Fakat mimarı Antoni Gaudi vefat edince yapı tam olarak tamamlanamamış. 3 farklı cephe olarak tasarlanan kilisenin inşaatı hala devam etmektedir fakat halka açıktır. Asıl insanı şaşırtan şey görüntüsünün yanı sıra 2026 yılında tam olarak bitmesi bekleniyor olması.

8. Burj Al Arab, Birleşik Arap Emirlikleri

burj-al-arab-1433765971-gecn-facebook2x.jpg

Dünyanın ilk 7 yıldızlı oteli olan yapının ismi Arap Kulesi anlamına gelmektedir. 5 yılda bitirilen yapı mükemmel bir mimari görüntüye sahip. Konaklamanın da ne kadar pahalı olduğunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

9. Pisa Kulesi, İtalya

italy-second-tower-163960a.jpg

1173’de yapılan bu yapının yan durduğunu bilmeyen pek fazla insan yoktur. Bitirildiği günden beri eğilmeye başlayan kule her sene belli bir miktarda eğilmeye devam etmektedir. Fakat bu ilgi görmesi ve merak konusu olması gerçeğini değiştirmiyor. Yapıyı her sene milyonlarca insan ziyaret ediyor.

10. Gize Piramitleri, Mısır

giza.jpg

Milattan öncelere dayanan bu yapı bize insanların ne kadar harika bir iş çıkardığını gözler önüne seriyor. 3 ayrı piramitten oluşan Gize piramitleri bizi eski tarihlere götürüyor ve o zamanı yaşamamıza, hissetmemize neden oluyor. Ne kadar ilgi gördüğünü tahmin etmek hiç de zor değil bu yapının. (Tunahan Gök-EDUMAG)

 

 

 

 

                                                                                                               

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.